Rămâi conectat

Ştirea zilei

Aproape 4.000 de cereri de subvenţii depuse la APIA

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Aproximativ 4.000 de cereri au fost depuse până la această dată la APIA Alba pentru acordarea subvenţiei la vaci de lapte din zona defavorizată şi agricultură ecologică, se arată într-un comunicat de presă al Instituţiei Prefectului Alba. Numai până la data de 18 ianuarie se înregistraseră 2.567 de cereri pentru 7.588 de vaci, din care 2.560 de cereri fuseseră depuse de persoane fizice pentru un total de 7.537 vaci, ne-a comunicat Graţiela Mărginean, din cadrul APIA Alba.
Cererile se preiau în aceste zile la toate centrele locale din judeţ Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Aiud şi Câmpeni, la centrul din Capitala Ţării Moţilor, pentru o mai eficientă prelucrare a cererilor, au mai fost detaşate două persoane care vin în ajutorul solicitanţilor şi încă un specialist în consultanţă agricolă. Potrivit ultimelor reglementări legale, a treia perioadă de depunere a cererilor privind schema de ajutor specific acordat producătorilor de lapte de vacă din zonele defavorizate va fi prelungită până la data de 15 februarie, inclusiv. Prelungirea termenului vizează două categorii de solicitanţi, pentru animale la fermele cu 2 – 15 vaci cu lapte din zonele defavorizate şi pentru lapte la fermele care au trecut în sistem de producere a laptelui ecologic, iar data limită de depunere a cererilor de transfer permanent pentru cota de lapte este 31 ianuarie 2011. De asemenea, perioada de efectuare a controlului la faţa locului se prelungeşte până la data de 15 aprilie 2011 inclusiv. Condiţiile de depunere a cererii, precum şi modalitatea de desfăşurare a controlului la faţa locului au rămas neschimbate. APIA Alba estimează că până la sfărşitul perioadei de depunere a cererilor vor exista circa 8.000 de solicitări.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO| Masa Populară de 1 Decembrie 2023 la Alba Iulia: Bucătarii au pregătit peste O TONĂ de varză cu cârnați pentru oamenii veniți în Cetatea Marii Uniri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Masa Populară de 1 Decembrie 2023 la Alba Iulia: Bucătarii au pregătit peste O TONĂ de varză cu cârnați pentru oamenii veniți în Cetatea Marii Uniri

La Alba Iulia, Ziua Națională a României a fost sărbătorită printr-un eveniment deosebit, zeci de bucătari pregătind peste 5000 de porții de mâncare în curtea Palatului Princiar, pentru oaspeții orașului.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Primăria Alba Iulia a ales să ofere varză cu cârnați în cadrul mesei populare.

Evenimentul a avut loc în curtea Palatului Princiar, unde douăzeci de bucătari s-au implicat în prepararea a peste 1000 de kilograme de varză și aproximativ 450 de kilograme de cârnați.

Mâncarea a fost gătită cu pasiune în ceaune, iar atât turiștii, cât și localnicii au avut ocazia să deguste din bucatele pregătite cu grijă de echipa de bucătari.

Citește și: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

Servirea delicioasei mese de varză cu cârnați a avut loc la ora 15.30, imediat după parada militară conform programului stabilit.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare