Rămâi conectat

Actualitate

Aproape 3.600 de copii și elevi au fost depistați pozitiv cu COVID-19 în prima lună a anului școlar, în vreme de pandemie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În acest an școlar, de la începutul acestuia, au fost depistate 3.631 de cazuri de infectare cu COVID-19 la copii și elevi cu vârsta între 0 și 19 ani, conform datelor publicate de către Ministerul Sănătății. Astfel, peste o treime din cazurile de COVID incluse în grupa de vârstă 0-19 ani, confirmate în țară de la începutul pandemiei, au fost înregistrate în prima lună a noului an școlar.

România se confruntă în ultima perioadă cu o creştere îngrijorătoare a numărului de cazuri de COVID-19, iar tendința este valabilă și pentru copii.

Site-ul de știri pe teme de educație Edupedu.to arată că mai mult de o treime din cazurile de COVID din grupa 0-19 ani confirmate în România de la debutul pandemiei au fost înregistrate în prima lună de şcoală.

Concret, din cele 10.073 de cazuri de COVID-19 din grupa de vârstă 0-19 ani înregistrate de la începutul pandemiei, 3.631 au fost raportate în prima lună de şcoală.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, tendința pare a fi una de creștere.

În a patra săptămână de școală, 5-11 octombrie 2020, au fost 1.283 de cazuri de infectare la copii și tineri, majoritatea cu vârstă școlară și preșcolară, din grupa 0-19 ani.

Creșterea a fost de peste 38% față de săptămâna precedentă, iar faţă de prima săptămână de şcoală creşterea a fost de peste 90%.

Potrivit datelor de la Ministerul Educaţiei, la ora actuală, în 194 de unităţi şcolare se înregistrează cazuri de COVID-19.

Sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea