Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Aproape 250.000 de elevi vor primi 500 de lei, de la stat, înaintea Sărbătorilor Pascale. Anunțul ministrului Marcel Boloș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Aproape 250.000 de elevi vor primi 500 de lei, de la stat, înaintea Sărbătorilor Pascale. Anunțul ministrului Marcel Boloș

Marcel Boloș, ministrul interimar al Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunțat faptul că 246.000 de elevi care provin din familii sărcare vor primi câte 500 de lei, urmare a unei decizii a Guvernului, măsura făcând parte din pachetul „Sprijin pentru România”.

„S-a operaţionalizat una dintre măsurile cuprinse în programul economic-social ‘Sprijin pentru România’. Este vorba despre elevi care provin din familii sărace, un număr de 246.000 de elevi. Astăzi le intră pe card suma de 500 de lei, echivalentul a trei rate lunare care au fost precizate în programul de măsuri economico-sociale.

Aşa încât, cei 500 de lei, aşa cum am spus, vor intra astăzi pe card. Este vorba de 122 de milioane de lei pe care i-am plătit astăzi”, a declarat Marcel Boloş.

El a precizat că pachetul de măsuri economico-sociale continuă şi cu programul privind pachetele alimentare pentru persoanele defavorizate.

“Respectiv, 1.188.000 de pachete alimentare au fost distribuite înainte de Paşti, în echivalentul a 170 de lei. Este vechea măsură pe care o derulăm din fonduri europene”, a declarat Boloş.

Pe 11 aprilie, liderii coaliției de guvernare au prezentat un pachet de măsuri economice şi sociale în contextul valului de scumpiri din ultima perioadă, pachet numit “Sprijin pentru economia României” și cu o valoare de 17,3 miliarde de lei.

Din total, 9 miliarde provin din fonduri europene și 8.3 miliarde de la bugetul de stat, se arată în document. Printre măsurile anunțate atunci: „vouchere pentru elevii care primesc burse sociale: 30 de euro pentru fiecare lună în care sunt organizate cursuri școlare, pentru cumpărarea de alimente, rechizite și haine”.

Sursa: romaniatv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale Chiar dacă bonusurile de Paşte nu sunt atât de populare ca primele de Crăciun, perioadă care coincide cu bilanţul unui an, există diverse forme de recompensare a angajaţilor care nu încarcă fiscal angajatorul. Cadoul în numerar de 300 lei este asimilat veniturilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea