Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Aprecieri multiple ale municipiului Alba Iulia de către prestigioase publicații internaționale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

poza premiu primaria alba iuliaMarți seara Banca Națională a României a găzduit cea de-a treia ediție a Galei Foreign Policy, un eveniment care promovează valorile și le recunoaște la scenă deschisă. De trei ani redacția din România a revistei Foreign Policy adaugă listei cu personalități mondiale plasate în zona de recunoaștere a prestigioasei publicații, nume “care mișcă țara spre bine prin puterea ideilor sau a exemplului”.

La ediția din acest an, 100 de personalități din diverse de domenii de activitate au fost evocate și onorate pentru modul dedicat , viziunea și profesionalismul dovedite, mai cu seamă, pentru punctele de referință din anul 2013: Alina Mungiu-Pippidi, Vladimir Pasti, Ana Blandiana, Andrei Murar, Cătălin Stefanescu, Mariana Peterşel, Ana Oprişan, Ciprian Necula, Oana Ţoiu, Gabriela Alexandrescu, Novella Pellegrini, Mihail Negrea, Prinţul Charles, Paul Lister, Caroline Juler, Camilla Roone, Cezar Mereuţă, Dragoş Damian, Lucian Isar, Sandra Pralong, Marian Duşan, Dan Lăzărescu, Irina Schrotter şi Ivan Patzaichin, Paul-Andre Baran, Andreea Diana, Varvara Buzilă, Sebastian Burduja, Dan Nechita, Club România sunt cateva nume prezente și premiate în cadrul Galei Foreign Policy.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Zece dintre aceste personalități au fost invitate si ovaționate pe scena sălii “Mitiţă Constantinescu” printre care si primarul municipiului Alba Iulia. Mircea Hava a folosit acest prilej multumind organizatorilor, în numele albaiulienilor, pentru premiu. Totodata, a oferit auditoriului o imaginea cât mai completă a modului în care a evoluat Alba Iulia în ultimii ani.

Mă bucur că astăzi se mai poate vorbi despre oameni într-o altă tonalitate decât  patetic si deseori acuzator. Într-o isterie a politicului , într-un joc perpetuu de-a soarecele și pisica în care mulți vorbesc și uită să mai și facă, e din ce în ce mai greu să apreciem adevarata valoare umană. Sunt onorat că Alba Iulia și oamenii ei de astăzi sunt apreciați de un public atât de mare, divers și de o excepțională calitate umană și profesională. Avem nevoie de astfel de recunoașteri credibile, care arată că orașul nostru se îndreaptă într-o directie bună. O astfel de distincție este o provocare, un lucru care ne obligă să facem mai mult, înainte de toate pentru albaiulieni și, mai apoi, pentru a ne păstra locul în randul celor care se disting prin performanță.” a declarat Mircea Hava – primarul municipiului Alba iulia.

Nominalizarile pentru Top au fost realizate de editorii FP Romania, în colaborare cu un grup prestigios de contributori, experți și consultanți .

Joi 27 februarie, publicația Forbes Romania organizează Gala „ Best Cities Awards”, eveniment la care vor fi invitați reprezentanți ai autorităților locale din 40 de orașe din România, precum și membri ai mediului de afaceri.  Cu acest prilej municipiului Alba Iulia, reprezentat de primarul Mircea Hava, i se va acorda premiul „Renasterea unui oras”.

Politica de dezvoltare urbana a municipiului si proiectele care au acompaniat-o au fost recent apreciate de Banca Mondiala, institutie care a evaluat capacitatea locala de planificare a dezvoltarii, iar performantele financiare si impactul investitiilor derulate au fost analizate si clasificate de Moodys, una din cele mai credibile agentii mondiale de rating. De asemena reprezentantii Forbes Romania au mai apreciat dinamica de atragere a fondurilor nerambursabile, Alba Iulia devenind  in ultimii 5 ani un imens santier sustinut de aproximativ 150 milioane de euro, in mare parte atrase din fonduri europene si guvernamentale.

Biroul de presă al Primăriei Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea