Rămâi conectat
Gabriel Pleșa - Crăciun Fericit!2

Curier Județean

APEL UMANITAR: Mama unui elev al Colegiului Militar din Alba Iulia, diagnosticată cu o boală necruțătoare, are nevoie de ajutorul nostru

Ziarul Unirea

Publicat

în

APEL UMANITAR: Mama unui elev al Colegiului Militar din Alba Iulia, diagnosticată cu o boală necruțătoare, are nevoie de ajutorul nostru

Unul dintre elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia trece în aceste momente printr-o grea încercare. Mama lui este grav bolnavă, fiind diagnosticată cu o boală incurabilă care îi afectează mai multe organe vitale. După o intervenție chirurgicală efectuată în Turcia, mama elevului se află momentan internată la o clinică particulară din București, pentru stabilizarea stării de sănătate și începerea tratamentului cu citostatice, după care va trebui să meargă din nou în Turcia pentru o nouă intervenție chirurgicală.

„Costurile aferente tratamentelor și intervențiilor medicale sunt destul de mari și depășesc cu mult posibilitățile familiei. De aceea, prin acest mesaj, apelăm la ajutorul domneavoastră. Orice donație, oricât de mică înseamnă un ajutor pentru familia elevului nostru.

Donațiile se pot face în contul: RO64BRDE030SV49062150300
Nume titular Dincă Gheorghe.

Elit - Gustul Desăvârșit

Suntem și noi alături de familia elevului nostru și am demarat la nivelul colegiului o campanie de strângere de fonduri pentru sprijinirea familiei”, au transmis reprezentanții Colegiului Militar din Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Aproape 300 de albaiulieni au fost prezenți la spectacolul de Crăciun “Vestim Nașterea Domnului!”, organizat de Casa de Cultură a Studenților

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Aproape 300 de albaiulieni au fost prezenți la spectacolul de Crăciun “Vestim Nașterea Domnului!”, organizat de Casa de Cultură a Studenților

“Vestim Nașterea Domnului!”, spectacol organizat de Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia în preajma Crăciunului, a oferit bucurie celor aproape 300 de spectatori prezenți. Artiști consacrați, dar și tineri în plină afirmare, au dat viață tradițiilor românești, într-un eveniment prezentat cu multă sensibilitate de Andreea Bogdan.

Sava Negrean Brudașcu, Corul de Copii “Theotokos” – condus de părintele Nicolae-Călin Bulac, Duo Art, Cristian Fodor și Gino, alături de Tudor Limbean (micul patriot), Ioana Mărginean, George Drăgan și Vlad Lință au încântat publicul cu colinde, cântece de Crăciun, dar și cântece patriotice.

Elit - Gustul Desăvârșit

Evenimentul, aflat la cea de-a doua ediție, a fost realizat cu sprijinul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în cadrul Anului European al Tineretului în România.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Vremea de Revelion și Anul Nou 2023. Prognoza METEO pe regiuni până în 8 ianuarie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vremea de Revelion și Anul Nou 2023. Prognoza METEO pe regiuni până în 8 ianuarie: Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia și la munte

Meteorologii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a emis, luni, prognoza pentru următoarele săptămâni, 26 decembrie -8 ianaurie. După maxime de 13-14 grade, în prima săptămână din anul 2023 temperaturile mai scad.

Citește și: Zile LIBERE de Anul Nou 2023: Fără vacanță prelungită în acest an

Banat

Valorile termice vor fi în scădere în primele zile din interval până la medii ale maximelor de 7 grade și ale minimelor în jurul a 0 grade. Până la finalul primei săptămâni, vremea se va încălzi din nou, iar în medie, maximele vor ajunge la 13…14 grade, iar minimele la 4…5 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 6…7 grade și ale minimelor de -1…0 grade. Probabilitatea de precipitații slabe (mai ales ploi) va fi ridicată în zilele de 27, 28, 30 și 31 decembrie, dar în restul intervalului condițiile vor fi reduse.

Crișana

Valorile termice vor fi în scădere în primele zile din interval până la medii ale maximelor de 5 grade și ale minimelor în jurul a -2 grade. Până în data de 1 ianuarie, vremea se va încălzi din nou și, în medie, valorile diurne vor ajunge la 12…13 grade, iar cele nocturne la 5…6 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 5…6 grade și ale minimelor de -1…0 grade. Probabilitatea de precipitații slabe (mai ales ploi) va fi ridicată în zilele de 27, 28, 30 și 31 decembrie, dar în restul intervalului condițiile vor fi în general reduse.

Elit - Gustul Desăvârșit

Transilvania

La începutul primei săptămâni, valorile termice vor fi în scădere până la medii ale maximelor de 3 grade și ale minimelor în jurul a -5 grade. Până în data de 1 ianuarie, vremea se va încălzi din nou și, în medie, valorile diurne vor ajunge la 9…10 grade, iar cele nocturne la 2…3 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 4…5 grade și ale minimelor în jurul a -2 grade. Probabilitatea de precipitații slabe va fi relativ ridicată în zilele de 27, 28 și 31 decembrie și după data de 4 ianuarie.

Maramureș

Valorile termice vor fi în scădere în primele zile din interval până la medii ale maximelor de 3 grade și ale minimelor în jurul a -3 grade. Până la mijlocul intervalului, vremea se va încălzi din nou, iar în medie, temperaturile maxime vor ajunge la 10 grade, iar minimele la 4 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii ale valorilor diurne de 4 grade și ale minimelor de -2…-1 grad. Probabilitatea de precipitații slabe (mai ales ploi) va fi în general ridicată în prima jumătatea a intervalului. În rest, vor mai fi condiții pentru precipitații, dar la cote mai reduse.

Citește și: Mesaje de Anul Nou 2023. Urari de Anul Nou 2023. Felicitari de Anul nou 2023. Mesaje de Revelion 2023. SMS de Anul Nou 2023

Moldova

După răcirea din primele zile ale intervalului, când valorile termice diurne vor ajunge la 5 grade și cele nocturne la -3 grade, vremea se va încălzi din nou. Astfel, la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 10…12 grade, iar cele minime la 3 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 4 grade și ale minimelor de -2…-1 grad. Probabilitatea de precipitații slabe va fi relativ ridicată în jurul datei de 28 decembrie și după data de 4 ianuarie.

Dobrogea

La începutul intervalului, vremea se va răci, valorile termice diurne vor ajunge la 5 grade, iar cele nocturne la 1 grad. Apoi, vremea se va încălzi din nou și astfel, la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 11 grade, iar cele minime la 4…5 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 5…6 grade și ale minimelor de 1…2 grade. Probabilitatea de precipitații slabe va fi în creștere după data de 4 ianuarie, iar în restul intervalului va fi relativ scăzută.

Citește și: Mesaje de Anul Nou. URARI și FELICITARI frumoase pe care le puteți trimite prietenilor prin SMS de Revelion

Muntenia

În primele zile ale intervalului vremea se va răci, valorile termice diurne vor ajunge la 6…7 grade și cele nocturne la -3…-2 grade. Ulterior, vremea se va încălzi din nou, iar la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 10…12 grade, iar cele minime la 2 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 6 grade și ale minimelor de -1 grad. Probabilitatea de precipitații slabe va fi în creștere în a doua jumătate din interval, dar mai ales după data de 4 ianuarie.

Oltenia

La începutul intervalului, răcirea vremii va duce valorile termice diurne spre medii de 7 grade, iar cele nocturne spre -2 grade. Apoi, vremea se va încălzi din nou și astfel, la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 11 grade, iar cele minime la 4…5 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 12 grade și ale minimelor de -1…0 grade. Probabilitatea de precipitații slabe va fi în creștere în primele zile din interval și după data de 4 ianuarie, iar în restul intervalului va fi relativ scăzută.

La munte

La începutul intervalului vremea se va răci, valorile termice diurne vor ajunge la medii de 0 grade, iar cele nocturne spre -7 grade. Apoi, vremea se va încălzi din nou și astfel, la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 6 grade, iar cele minime la 0…1 grad. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 0 grade și ale minimelor de -6…-5 grade. Probabilitatea de precipitații slabe se va menține pe tot parcursul intervalului, dar va fi mai ridicată la început, în jurul datei de 31 decembrie și după 4 ianuarie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO VIDEO| Noul MALL din Alba Iulia: S-a finalizat devierea liniilor aeriene de energie electrică din zona viitorului complex comercial

BONTEA Alexandru

Publicat

în

FOTO VIDEO| Noul MALL din Alba Iulia: S-a finalizat devierea liniilor aeriene de energie electrică din zona viitorului complex comercial

Transelectrica SA a realizat o deviere a liniilor aeriene de energie electrică pe ruta Mintia – Alba Iulia – Șugag și Cluj Florești – Alba Iulia – Gâlceag, operațiune necesară pentru continuarea lucrărilor la noul mall, aflat în construcție.

Astfel, în urma finalizării devierii liniilor de energie electrică vor putea fi continuate lucrările de extinedere a mall-ului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Alba Iulia Mall va avea o suprafaţă de 28.900 mp şi va costa 44,8 milioane de euro.

Centrul comercial este construi de Kapital şi MAS REI, companie imobiliară din Africa de Sud. Cele două societăţi sunt printre cei mai importanţi investitori în domeniul imobiliar din România, având centre comericale şi construcţii rezidenţiale în mai multe oraşe ale ţării.

Alba Iulia Mall va include un hypermarket cu zone proprii pentru pregătire produse, galerii comerciale (boutiqueuri, showroom-uri) şi zonă de food-court (restaurante, fast-food-uri). Potrivit unei prezentări, noul centru comercial va avea la parter un hipermarket, magazine de modă, haine, încălţăminte, jucării, mobilă, electronice şi electrocasnice. La etaj vor fi amenajate restaurante şi fast-food-uri, dar şi o sală de fitness şi un cazinou.

”Proprietatea beneficiază de un bazin de aproximativ 228.000 de locuitori aflaţi la o distanţă de 60 de minute cu maşina. Mall-ul închis planificat este situat lângă o zonă dens populată şi are o vizibilitate excelentă şi acces la drumul european E81. Primul şi singurul centru de vânzare cu amănuntul modern al oraşului include o facilitate impresionantă de divertisment şi agrement şi va beneficia de o ofertă de retail diversă şi de chiriaşi naţionali şi internaţionali.

Obiectivul propus se va realiza în acord cu tendinţele actuale de dezvoltare ale zonei şi se va integra din punct de vedere funcţional, arhitectural şi estetic cu caracterul zonei şi cu fondul construit existent. De asemenea, se prevede realizarea unei parcări supraterane, amenajarea incintei cu alei carosabile şi pietonale, spaţii verzi, împrejmuirea terenului, amplasarea de semnale publicitare, a unui post trafo, branşarea la utilităţi, amenajarea acces. Parcarea va avea în total 1.088 de locuri. Un număr de 10 locuri de parcare vor fi prevăzute cu staţii de încărcare pentru autovehiculele hibride şi electrice; sistemul de alimentare cu energie electrică se poate extinde astfel încât să poată deservi un număr de 240 locuri de parcare. Potrivit memoriului de prezentare, suprafaţa construită este de 33.135,63 mp iar suprafaţa utilă de 39.230,97 mp.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea