Rămâi conectat

Curier Județean

Apel ferm către blăjeni din partea primarului Gheorghe Rotar, pentru respectarea dispozițiilor legale: „Gândiți-vă că dacă Blajul cedează, cade tot județul!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Edilul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar, a făcut un apel către cetățenii orașului aflat în prima linie în lupta cu coronavirusul, sugerându-le să nu lase garda jos, deoarece „nu mai e timp de povești”, iar faptul că trecut „cu bine de primul val, nu înseamnă că deja s-a terminat”.

Acesta a subliniat că a venit vremea responsabilității și a disciplinei, menționând că va impune măsuri restrictive mult mai severe, decât cele de până acum, dacă situația îl îndeamnă să facă acest lucru, atrăgându-le cetățenilor „Micii Rome” atenția asupra faptului că dacă Blajul cade în lupta cu COVID-ul, tot județul va avea această soartă nefastă.

Blăjeni! În aceste zile, dramatice pentru întreaga lume, am rămas neplăcut surprins să observ forforta de pe străzile Blajului!

Acest lucru mă obligă să vă scriu din nou și să vă cer « să nu lăsăm garda jos » pentru că greul nu a trecut! Vă reamintesc că Blajul a intrat în prima linie în lupta cu acest virus necunoscut, iar responsabilitatea noastră este mai mare decât a altor comunități! Lumea se uită la noi cu încredere și speranța că vom învinge! Toți suntem angajați în această luptă și de aceea toți trebuie să rămânem responsabili și să ne facem datoria!

Este o situație fără precedent pe care o trăiește lumea întreagă și trebuie să înțelegeți că suntem în război cu un inamic invizibil!

În această luptă, eu mă bazez pe voi toți. Vă cunosc și mă cunoașteți! De aceea vă cer să luați lucrurile în serios pentru că nu mai e timp de povești! A venit vremea responsabilității și a disciplinei!

Până acum Blajul a dovedit, așa cum era de așteptat, a fi un oraș cu oameni responsabili, care au sărit în ajutorul spitalului atunci când situația a impus-o, care a înțeles să-și asume rolul de a fi în linia întâi! Faptul că am trecut cu bine de primul val, nu înseamnă că deja s-a terminatl! Greul urmează!

Blajul nu-și poate permite să eșueze în această încercare, așa cum s-a întâmplat în alte comunități din țară ! Noi suntem construiți diferit și trebuie șă reușim pentru că nu se poate altfel! Gândiți-vă că dacă Blajul cedează, cade tot județul! Ca Primar al Blajului eu nu pot accepta ca orașul meu să piardă această luptă și voi face tot ceea ce îmi stă în putere pentru a o câștiga!

La Primăria Blaj, alături de colegii mei, încercăm să ne facem cât mai bine datoria! În fiecare zi se dezinfectează străzile orașului și toate scările de bloc, facem eforturi pentru ca piața de alimente a Blajului să se desfășoare în condiții optime de siguranță, monitorizăm și sprijinim toate persoanele aflate în izolare la domiciliu și continuăm să izolăm persoanele care se întorc din străinătate, asigurăm sprijin pentru persoanele vârstnice cu ajutorul voluntarilor, asigurăm sprijin în desfășurarea activității la Spitalul din Blaj, suntem în permanentă colaborare cu Poliția și autoritățile de stat competente în combaterea acestei pandemii, inclusiv facem propuneri pentru completarea ordonanțelor militare. Tot acest efort este zadarnic fără sprijinul vostru!

Este inadmisibil ca într-o singură zi Poliția să aplice 115 amenzi pentru nerespectarea dispozițiilor legale privind starea de urgență! Înțelegeți că Poliția este prezentă pe străzi pentru a vă proteja, pentru a se asigura că totul va fi bine și nu pentru a aplica amenzi! Fiți conștienți și rezonabili, nu vă relaxați! O faceți pentru voi, pentru familiile voastre, pentru semenii noștri! Sunt sigur că vom învinge, dar trebuie să o facem cu cât mai puține pierderi!

Cu toții ne-am dori să revenim la activitățile noastre obișnuite, să ieșim în natură, să ne vizităm prietenii și rudele, să mergem la biserică, să facem sport și să ne cultivăm pasiunile ce presupun părăsirea locuinței. În aceste zile unii dintre noi celebrează Paștele Catolic, pentru majoritatea astăzi este ziua de pomenire a morților și mâine sunt Floriile. Stați acasă…aprindeți o lumânare, rostiți o rugăciune, lăsând vizitele la Biserică, cimitire sau prieteni pentru altă dată! Înțeleg, este greu de acceptat această situație, dar numai așa acest coșmar se va sfârși mai repede și vom avea șansa de a reveni cât mai rapid la viața noastră obișnuită!
Săptămâna viitoare voi convoca din nou Comitetul local pentru situații de urgență pentru a analiza modul în care sunt respectate restricțiile impuse de autoritățile de stat pentru această perioadă! Dacă situația o va impune, voi propune adoptarea unor restricții de circulație mult mai severe, atât pentru circulația pietonală, cât și pentru cea auto!

Aștept un răspuns pe măsură din partea voastră, a tuturor! Înțelegeți că, pentru a reveni la viața normală, acum trebuie să rămânem în siguranță! Nu este ușor, dar împreună vom reuși!

În încheiere fac apel la fiecare dintre voi, să respectați măsurile și recomandările autorităților de stat, să fiți raționali și responsabili…această luptă o vom câștiga numai făcându-ne datoria, unii dintre noi la locul de muncă, pe străzi sau în spitale, iar alții stând acasă!

La final TOTUL VA FI BINE, numai dacă toți vom lucra pentru asta!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea