Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Apariție SPECTACULOASĂ pe cer, de Crăciun: ”Luna Rece”, ultimul fenomen astronomic din an

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ultimul fenomen pe cer din acest an. ‘Luna Rece’ va fi vizibilă chiar de Crăciun, de ce este specială

Odată cu spiritul de sărbătoare care umple aerul și familiile care se adună pentru a sărbători Crăciunul, natura are pregătit și ea un cadou ceresc pentru toți pasionații de astronomie. Ultima lună plină din 2023, numită în mod adecvat „luna rece”, va înfrumuseța cerul nopții luni, aruncând o strălucire caldă de lună în timpul nopților răcoroase de vacanță, fiind ultimul fenomen de pe cer din acest an.

 

Potrivit Old Farmer’s Almanah, luna plină din decembrie ar putea apărea complet rotundă cu ochiul liber încă de duminică, iar lumina sa va continua să lumineze cerul nopții timp de câteva seri după ce a atins plenitudinea maximă. Numele de „lună rece” își găsește originile în tradiția nativilor americani, în special de la poporul Mohawk, atribuind-o temperaturilor mai reci asociate în mod obișnuit cu decembrie în emisfera nordică. Cu toate acestea, merită remarcat faptul că schimbările climatice modifică rapid așteptările tradiționale ale lunilor de iarnă.

Citește și: MESAJE de Mos CRACIUN hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi

Luna rece este cunoscută sub diferite denumiri, fiecare oferind o imagine asupra fenomenelor naturale asociate anotimpului. Se numește „Luna de zăpadă”, „Luna de iernire” și, în mod intrigant, „Luna când cerbul își vărsă coarnele”. Acest ultim nume aduce un omagiu „vărsării anuale” a coarnelor de către diferite specii de cerbi, inclusiv căprioare, elan, elan și ren, pe măsură ce se încheie sezonul de reproducere. În mod remarcabil, doar femelele ren își păstrează coarnele până în perioada Crăciunului, o informație fascinantă care înseamnă că renul lui Moș Crăciun, fiind ren domesticit, poate fi identificat ca fiind femelă.

„Luna Rece” poate fi observată de Crăciun

Această afișare lunară are o semnificație suplimentară, deoarece marchează prima lună plină de la solstițiul de iarnă, care a avut loc pe 21 decembrie. Solstițiul de iarnă denotă cea mai scurtă zi a anului, iar Almanahul notează că luna solstițiului de iarnă ia calea cea mai înaltă de-a lungul cerului, zăbovind deasupra orizontului mai mult decât orice altă lună, creând cea mai lungă noapte.

Având în vedere apropierea lunii pline și reci de solstițiu, privitorii cerului sunt pregătiți pentru un răsfăț ceresc prelungit în timpul nopților lungi. Observatorii pot vedea această lună masivă de oriunde, cu o vedere clară a cerului. Pentru o experiență de vizionare optimă, pasionații sunt încurajați să caute vederi neobstrucționate ale orizontului. Așadar, pe măsură ce familiile fac schimb de cadouri și se bucură de bucuria anotimpului, cerul nopții va oferi propriul său spectacol magic, amintindu-ne de frumusețea și minunea pe care natura le împărtășește cu bunăvoință în această perioadă specială a anului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea