Ziarul Unirea

Aparat RMN la Spitalul Municipal din Blaj: Ministerul Sănătății a alocat 3,6 milioane de lei pentru achiziție

Într-o postare pe pagina sa de pe o rețea de socializare primarul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar a declarat că în cel mai scurt timp aparatul RMN pentru Spitalul Municipal Blaj, va fi achiziționat, Ministerul Sănătății alocând, marți, suma de 3,6 milioane de lei, din bugetul propriu, pentru finanțarea achiziției.

„La nici o lună după ce am luat decizia de a achiziționa un aparat RMN pentru Spitalul Municipal Blaj, astăzi sunt bucuros să vă anunț că RMN-ul la Blaj este o certitudine, fiind o investiție confirmată 100%!

ELIT

Ministerul Sănătății a alocat, marți, suma de 3,6 milioane de lei, din bugetul propriu, pentru finanțarea achiziției unui aparat RMN pentru Spitalul Municipal Blaj, urmând ca, în această săptămână, Consiliul Local Blaj să aloce încă 400 mii lei (10%), din bugetul local, astfel încât, în cel mai scurt timp, să putem achiziționa acest echipament medical de ultimă generație, deosebit de important pentru comunitatea noastră!

Dotarea Spitalului Municipal Blaj cu un aparat RMN (echipament rezonanță magnetică nucleară) va face ca pacienții internați la Spitalul Municipal Blaj, dar și locuitorii din zona Târnavelor, să nu mai fie nevoiți să fie transportați sau să se deplaseze la Alba Iulia pentru investigații RMN, crescând astfel capacitatea de diagnosticare, în vederea unui tratament optim!

Îi mulțumesc ministrului Nelu Tătar pentru promptitudinea cu care a răspuns cererii noastre de finanțare! Este și o recunoaștere a importanței Spitalului Municipal Blaj în sistemul medical românesc, care și-a dovedit profesionalismul în această perioadă afectată de pandemia de coronavirus!

Pentru Blaj, sănătatea este un domeniu prioritar! Intenția administrației locale este de a atrage la Spitalul Municipal Blaj cât mai mulți medici specialiști, care să dispună de aparatura necesară pentru servicii medicale de cea mai înaltă calitate, prin achiziționarea de echipamente de ultimă generație, astfel încât, la Blaj, să avem parte de un act medical demn de orașul european pe care ni-l dorim cu toții!

După Computerul Tomograf (CT) pus în funcțiune în 2017 și după aparatul Angiograf achiziționat în 2019 (aflat acum în probe, urmând să funcționeze de luna viitoare), în 2020 avem aparat RMN la Spitalul Blaj! Și nu ne vom opri aici! Va urma!”, a scris Gheorghe Valentin Rotar pe facebook.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419