Rămâi conectat

Politică Administrație

APA CTTA S.A. efectuează lucrări de modernizare a canalizării oraşului Câmpeni

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În Câmpeni, S.C. APA CTTA S.A. derulează în prezent o mare investiţie denumită “Modernizarea şi reabilitarea sistemului de canalizare în aglomerarea Câmpeni”, care este una din părţile integrante ale unui proiect de anvergură finanţat prin Planul Operaţional Sectorial Mediu, cu titlul “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Alba”.

lucrari canalizare CampeniAcest proiect are o valoare totală de 102.046.000 de euro şi se desfăşoară pe parcursul a încă doi ani, beneficiarul participând cu un procentaj de 7,75% din total, iar restul sumei este împărţit astfel: fonduri nerambursabile UE – 85 % , 13 % – Guvernul României, iar 2% – autorităţi locale.
La nivelul oraşului această investiţie a urmărit două obiective: Extinderea reţelelor de canalizare existente în aglomerarea Câmpeni (care cuprinde oraşul Câmpeni, satul Gura Sohodolului din comuna Sohodol şi satul Lunca Merilor din comuna Bistra) în scopul eliminării deversărilor necontrolate de apă uzată în emisari; Executarea unei staţii de epurare noi care să deservească zona Câmpeni, astfel încât efluentul staţiei, la descărcarea apelor uzate epurate în emisar, să se încadreze în prevederile H.G. 188/2002 cu modificările şi com­pletările anterioare.
Aceste obiective derivă din faptul că, în prezent, toată canalizarea oraşului este deversată în râul Arieş fără alte intervenţii, suma licitată a acestor lucrări fiind în valoare totală de 22.651.185 lei fără TVA, aproape 5 milioane de euro. În urma licitaţiilor, contractul de executare a canalizării oraşului a fost atribuit S.C. Hidro­construcţia S.A., Sucursala Sebeş la valoarea de 9.592.293 lei fără TVA, iar pentru construirea staţiei de epurare amplasată pe malul drept al Arieşului în zona Vârşi a fost desemnată câştigătoare societatea italiană Construzioni Dondi în asociere cu S.C.Dafora Mediaş, execuţia ei făcându-se pentru suma de 13.058.892 lei fără TVA. Lucrările au început în toamna anului trecut şi vor avea termen de finalizare 1 mai 2014 pentru modernizarea canalizării şi noiembrie 2014 pentru staţia de epurare. Ioan Oneţ, directorul Sucursalei Apuseni a S.C. APA CTTA, ne-a declarat că în acest moment se desfăşoară lucrări la canalizare pe mai multe străzi concomitent – Moţilor, Gării, Turzii, Tudor Vladimirescu, Horea, Gura Sohodolului – din totalul celor 10 străzi cuprinse în proiect. Pe aici circulaţia autovehiculelor este îngreunată, se desfăşoară doar pe un singur sens sau chiar este interzisă.
Pe strada Moţilor, una din principalele străzi ale oraşului, lucrările au ajuns până în dreptul Şcolii Gimnaziale Câmpeni şi vor continua în jos spre centru astfel încât în perioada imediat următoare circulaţia va fi deviată pe strada Libertăţii şi pe străzile apropiate. În scurt timp vor începe lucrările şi pe celelalte străzi şi zone din apropierea oraşului. Pentru toate acestea, firma executantă are obligaţia ca până la finalizarea lucrărilor să readucă străzile la starea iniţială, efectuând lucrări de acoperire, nivelare, asfaltare şi refacere a drumului şi trotuarelor.
Primarul oraşului, Călin Ioan Andreş, ne-a transmis că solicită multă înţelegere din partea populaţiei afectate de disconfortul creat de aceste lucrări, însă toate acestea au ca scop modernizarea canalizării oraşului şi încadrarea în normele Uniunii Europene.

Ovidiu CULDA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea