Anul școlar a început cu o slujbă religioasă: Este legal sau nu? Care este opinia ministrului

Anul școlar a început cu o slujbă religioasă: Este legal sau nu? Care este opinia ministrului

Ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz, a declarat, luni, în contextul slujbelor religioase oficiate în anumite unități de învățământ la început de an școlar, că aceste slujbe nu sunt ilegale, dar nici obligatorii, decizia aparținând în acest sens conducerii fiecărei școli.

Ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz, a declarat, luni, că slujbele religioase oficiate la ceremoniile de începere a noului an şcolar nu sunt ilegale sau obligatorii.

„Dacă cei din unitatea respectivă de învăţământ consideră, doresc să cheme un preot pentru a ţine o slujbă, nu este absolut nimic ilegal. Nu este obligatoriu. Dacă era ceva obligatoriu se impunea şi aveam alte discuţii, era discutabil. Dar, aici, fiecare şcoală, fiecare director, fiecare consiliu de administraţie al şcolii poate să invite, dacă doreşte, un preot pentru o slujbă”, a precizat ministrul interimar al Educației, care a participat la festivitatea de deschidere a noului an școlar la Şcoala gimnazială nr. 79 din Bucureşti.

„Aţi văzut vreo reacţie negativă din partea părinţilor, astăzi? Nu am văzut nicio reacţie negativă. Conducerea şcolii decide dacă invită sau nu un preot la deschiderea anului pentru a ţine o slujbă. Încă o dată: nimeni nu obligă prezenţa unui preot în şcoli la deschiderea anului şcolar”, a completat Breaz.

Un număr de 2.824.594 de elevi şi copii de grădiniţă au început, luni, cursurile anului şcolar 2019 – 2020

sursa: stiripesurse.ro

Facebook Twitter Google+ YouTube 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...