Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Anul 2024 aduce noi proteste pentru sistemul medical: Vezi motivele care duc la această situație

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Anul 2024 aduce noi proteste pentru sistemul medical: Vezi motivele care duc la această situație

Sindicaliștii Sanitas oferă clarificări vineri cu privire la motivul declanșării unui conflict colectiv de muncă în sistemul sanitar la începutul anului 2024.

Aceștia susțin că, după aproape șase ani de la adoptarea legii salarizării, aceasta nu s-a aplicat în mod corespunzător, în ciuda creșterii costurilor de trai cu 50%. Sindicaliștii avertizează că, în curând, salariile angajaților din sistem vor ajunge la o distanță mică de salariul minim.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Pe pagina de Facebook, sindicaliștii Sanitas explică de ce se află într-un conflict colectiv de muncă la începutul anului 2024. Ei subliniază că sunt implicați în asigurarea funcționării eficiente a sistemului public de sănătate și asistență socială, preocupându-se în același timp de bunăstarea angajaților.

„Sunt necesari pentru existența spitalelor, centrelor medicale, cabinetelor școlare, farmaciilor și centrelor sociale destinate copiilor, bătrânilor sau persoanelor cu dizabilități! DA, ne pasă ca LEGEA, odată adoptată, să fie aplicată corect, integral, pentru toți, inclusiv Legea salarizării! Și DA, ne pasă să demontăm minciunile aruncate de politicieni în spațiul public cu unicul scop de a provoca conflicte între categoriile de bugetari: sănătatea versus învățământul, învățământul versus administrația publică și tot așa…”, afirmă sindicaliștii.

Citește și: Aparținatorii vor putea afla informații despre pacienți mai repede: O aplicație care ajută se testează in România

Aceștia subliniază că nu au o problemă cu salariile profesorilor sau polițiștilor, ci cu faptul că, după aproape șase ani, traiul de zi cu zi a devenit cu aproximativ 50% mai scump în comparație cu aceeași perioadă din 2018, iar legea salarizării nu este respectată în continuare. Sindicaliștii aduc în atenție că salariul unui asistent debutant (3900 RON) se apropie acum de salariul minim, diferența fiind de doar 249 RON. Dacă guvernul va majora salariul minim la 3700 RON în vara anului 2024 (+ 200 RON scutiți de la plata impozitului), atunci mulți angajați din cele două sisteme vor avea salarii apropiate de salariul minim pe economie, conform avertismentelor sindicaliștilor.

Sanitas continuă să strângă semnături pentru declanșarea grevei în sistem.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ce se mănâncă în prima zi de Paște: Care este primul aliment pe care trebuie să îl consumi pentru a avea noroc și prosperitate tot anul

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Ce se mănâncă în prima zi de Paște: Care este primul aliment pe care trebuie să îl consumi pentru a avea noroc și prosperitate tot anul Sărbătorile Pascale sunt se numără printre cele mai importante din an, momentul în care creștinii de pretutindeni sărbătoresc Învierea Mântuitorului Iisus Hristos. Este o perioadă încărcată de tradiții și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea