Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

Anul 2014, cel mai bun de la înființare pentru CSU Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Anul 2014 cel mai bun de la înființare pentru CSU Alba Iulia. Anul care se încheie a fost unul plin de performanțe obținute de către echipa universitară, care a avut prestații sportive de marcă, încununate și cu primele trofee cu adevărat importante.

            Cu toate că 2014 a fost unul foarte bun, acesta nu a început prea bine, iar echipa universitară, deși a câștigat primul meci din an, a fost eliminată din Cupa României, pierzând astfel unul din obiectivele stabilite în sezonul precedent, acela de câștigare a trofeului în această competiție. Căzută moral după această eliminare și cu dezamăgire atât în cadrul echipei, cât și în jurul acesteia, CSU părea să se afle într-un punct mort la mijlocul lunii ianuarie, însă apoi trupa lui Miroslav Popov a demonstrat dorință și forță, a reușit să își revină rapid și a pornit un șir impresionant de rezultate pozitive.

            Totul a început cu o serie excelentă în Liga Europei Centrale, cu victorii pe linie, care s-au finalizat cu câștigarea trofeului în această competiție, astfel primul trofeu din istoria clubului fiind unul de marcă. De menționat de asemenea faptul că turneul final al CEWL a avut loc chiar la Alba Iulia, iar CSU a câștigat cupa după două victorii, obținute în fața a două campioane naționale în acel moment, Flying Foxes Viena, campioana Austriei, în semifinale, respectiv ICIM Arad, campioana din 2012/2013 din România, în finală, scor 69-59. Iar dacă am ajuns să fac referință la această competiție europeană, de menționat este faptul că echipa universitară continuă parcursul imaculat din 2014 și în acest nou sezon, în care are datoria de a-și apăra trofeul cucerit, fiind lider autoritar în grupa din care face parte, având în acest moment 3 victorii din tot atâtea partide disputate. Remarcabil este faptul că CSU se află la cel de-al 9-lea succes consecutiv în Europa, fiind neînvinsă în anul care stă să se termine.

            În ceea ce privește Liga Națională, formația din Alba Iulia a reușit să continue parcursul ascendent pe care a pornit în urmă cu câțiva ani, terminând campionatul pe poziția a treia, cu medalia de bronz (după locul 5 în sezonul 2011/2012, respectiv 4 în 2012/2013), după ce a trecut în finala mică de Sepsi Sf. Gheorghe, cu scorul general de 2-0. A fost cel de-al doilea rezultat pozitiv obținut într-un singur sezon, ceea ce face clar lucrul că a fost cel mai bun an baschetbalistic pentru clubul universitar. Iar ca acea continuitate exemplificată din Europa să existe și pe plan intern, CSU a reușit în această primă parte din campionat o prestație excelentă și termină anul pe locul 3 în clasament, cu 12 victorii și doar 3 înfrângeri. Așadar, fetele lui Popov fac și în acest sezon parte din ”careul de ași” și au demonstrat că pot cel puțin să egaleze performanța de anul trecut competițional al fostelor baschetbaliste de la trupa universitară.

  Și dacă spuneam la început de eșecul din ianuarie din sferturile Cupei României, ei bine în acest sezon al competiției CSU a depășit acest tur (victorie în dublă manșă cu CSM Satu Mare cu scorul de 87-80 în partida tur, respectiv 93-65 în retur) și s-a calificat în Final Four, unde va lupta din nou pentru cucerirea unui nou trofeu.

            Din punct de vedere statistic CSU Alba Iulia a reușit în 2014 un număr de 42 de victorii (28 în campionat, 9 în Liga Europei Centrale și 5 în Cupa României) și 7 înfrângeri (6 în campionat și una în Cupa României).

Cu rezultatele bune obținute în cea de-a doua parte a anului care contează pentru sezonul 2014/2015 echipa din Alba Iulia își crează practic un parcurs favorabil în continuare, iar premisele pentru anul care vine sunt pozitive.  CSU Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii albaiulieni Dan Ileană și Attila Palfi (CSM Unirea), medalii la naționalele masters

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii albaiulieni Dan Ileană și Attila Palfi (CSM Unirea) au cucerit numeroase medalii la naționalele masters de la Reșița De curând, la Reșita, s-a disputat Campionatul Național de Înot Masters, competiție la care s-au remarcat înotătorii albaiulieni Dan Ileană și Attila Palfi, legitimați la CSM Unirea Alba Iulia. La a 13-a ediția a naționalelor au […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea