Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ansamble modulare din structură metalică pentru Posturi de Poliție: Licitația de peste 550.000 de lei, lansată în SEAP de IPJ Alba

Publicat

în

Ansamble modulare din structură metalică pentru Posturi de Poliție: Licitația de peste 550.000 de lei, lansată în SEAP de IPJ Alba

Inspectoratul de Poliție al județului Alba urmărește achiziționarea unor ansamble modulare din structură metalică cu destinație Post de Poliție, în valoare de 567,226,90 de lei.

În contextul actual, potrivit măsurilor dispuse la nivel instituţional, începând cu anul 2020 au fost iniţiate demersurile necesare pentru implementarea unui proiect pilot constând în amenajarea posturilor de poliţie din mediul rural, prin dotarea respectivelor imobile cu ansambluri modulare din containere metalice, ansambluri ce asigură spaţiile de lucru, spaţiile de primire a cetăţenilor, precum şi un grup sanitar propriu, dimensionate corespunzător reglementărilor şi cerinţelor actuale.

Electrica Furnizare Discount

Având în vedere, rezultatele pozitive şi favorabile obţinute prin implementarea acestui proiect-pilot, se impune continuarea demersurilor necesare adoptării acestei soluţii şi în cazul altor imobile cu destinaţia de post poliţie, în funcţie de resursele financiare alocate în acest sens.

Structura de rezistenţă

– cadru din profile din oţel, marca oţel S235JR (sau superior), grosime minim 3 mm., îmbinate prin sudură şi dimensionat corespunzător, sistem demontabil;

– stâlpi metalici din oţel, marca oţel S235JR (sau superior), grosime minim 3 mm., dimensionaţi corespunzător;

– grinzi metalice din oţel, marca oţel S235JR (sau superior), grosime minim 3 mm., dimensionate corespunzător;

– calculul static/dinamic al ansamblelor modulare metalice vor fi realizate în conformitate cu legislaţia naţională şi normele tehnice în vigoare;

Sistemul de construcţie containere metalice

– să poată fi suspendat din cele 4 colţuri;

– dotare cu protecţii specifice, membrane/şorţuri din tablă (după caz), montate la partea superioară/inferioara pentru protecţie la intemperii în exploatare.

– executarea îmbinărilor sudate este condiţionată de utilizarea unor laminate de bună calitate, lipsite de defecte ca: stratificări, suprapuneri, sufluri, fisuri, incluziuni, precum şi de: curăţirea de impurităţi (grăsimi, vopsea, etc.) a laminatelor în zona de îmbinări, folosirea unor materiale de adaos (electrozi, sârmă, flux) corespunzătoare şi sudarea în plan orizontal a îmbinărilor cap la cap, respectiv sudarea în jgheab a îmbinărilor de colţ.

Dimensiuni aproximative ansamblu containere metalice

– Dimensiuni exterioare:

– lungime: 5.300 mm. – 6.000 mm.

– lăţime: 8.000 mm. – 9.000 mm.

– înălţime utilă: 2.500 mm.;

Dotări minime

– aparat aer condiţionat 12000 BTU (tehnologie inverter, cu funcţie de răcire şi încălzire) – 2 bucăți

– convector electric 2 kw – 5 bucăți

– grupul sanitar va fi echipat/dotat cu: lavoar ceramic – 1 bucată. (inclusiv baterie lavoar, sifon şi ventil de scurgere), vas wc-1 buc. (inclusiv rezervor wc la semiînălfime, kit de racordare la instalaţia de canalizare), oglindă sanitară, etajeră, port hîrtie şi port prosop;

– boiler electric 101 -1 bucată

Publicitate

Ştirea zilei

Nici o fapta bună nu rămâne nepedepsită: Cum a rămas un barbat din Alba fără bani și telefoane, furate de o femeie căreia îi oferise găzduire

Publicat

în

Nici o fapta bună nu rămâne nepedepsită: Cum a rămas un barbat din Alba fără bani și telefoane, furate de o femeie căreia îi oferise găzduire

Un bărbat din municipiul Alba Iulia a rămas fără o sumă de bani și două telefoane, furate de femeia pe care o găzduise, împreună cu fiul acesteia, timp de o lună.

Potrivit actului de sesizare, în luna octombrie 2018, după ce a locuit aproximativ o săptămână în imobilul persoanei vătămate B. B. din municipiul Alba Iulia, inculpata A. A. A. a sustras dintr-un dulap suma de 1.400 lei și două telefoane mobile în momentul în care a părăsit apartamentul, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum total de 2.400 lei.

Starea de fapt reținută anterior rezultă și din declarația martorei D. D. D., care a arătat că, în cursul lunii octombrie 2018, bunicul ei a cazat-o pe inculpată și pe băiatul acesteia în apartamentul în care locuiau și ei întrucât inculpata nu mai avea unde să locuiască, iar în schimbul cazării inculpata s-a oferit să facă curățenie prin apartament.

Electrica Furnizare Discount

În urma punerii în aplicare a mandatului de aducere emis pe numele inculpatei, asupra acesteia au fost găsite cele două telefoane mobile, din care unul marca Vonino și celălalt marca Nokia, reclamate ca fiind sustrase de persoana vătămată, dar inculpata a refuzat să predea telefoanele, motiv pentru care s-a procedat la ridicarea telefoanelor mobile din posesia acesteia de către organele de poliție și restituirea bunurilor către persoana vătămată.

Fiind audiată în calitate de suspect în cursul urmăririi penale, inculpata nu a recunoscut fapta reținută în sarcina sa, motivând că persoana vătămată i-a dat cu titlu de împrumut suma de 1.000 de lei și două telefoane mobile, din care unul marca Vonino și celălalt marca Nokia, urmând să îi restituie suma de bani împrumutată când va avea salariu.

Femeia a fost condamnată de Judecătoria Alba Iulia la plata unei amenzi penale de 2.000 de lei. Sentința nu este definitvă, aceasta putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| Familia din Apuseni care a rămas fără tată într-un cumplit accident se mută în casă nouă: Un nou început pentru femeia cu 4 copilași

Publicat

în

Familia din Apuseni care a rămas fără tată într-un cumplit accident se mută în casă nouă: Un nou început pentru femeia cu 4 copilași

O familie din comuna Scărișoara, mama și patru copilași care au rămas fără tata după tragedia din decembrie 2020, când acesta a căzut de pe un brad si a murit și-a văzut visul împlinit. Cu ajutorul oamenilor cu suflet mare, aceștia se vor muta în noua lor locuință.

Casa cu trei camere, baie și bucătărie cumpărată pentru ei a fost renovată, au primit mobilier, electrocasnice și le-au mai rămas și ceva bani pentru zile negre. Toți sunt foarte încântați că au un loc al lor, în special fetița cea mare care și-a dorit foarte mult o baie.

Electrica Furnizare Discount

Locuința renovată și mansardată cu ajutorul unui ONG de la Cluj este în comuna Albac, are acces la drum, așa că cei mici vor putea merge mai ușor la școală, iar mamei lor îî va fi mai ușor să-și găsească de lucru.

După ce capul familiei a decedat în urma unui tragic accident, mama însărcinată si 3 copilași riscau să rămână fără acoperiş deasupra capului, în toiul iernii. Cel care a lansat apelul umanitar este Purda Alin, pompier în cadrul ISU Alba, care împreună cu mai mulţi oameni inimoși s-au implicat și au reușit să ajute familia să aibă o casă a lor.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Supărat că a fost părăsit, un bărbat din Alba i-a făcut viața un coșmar fostei iubite: Ce pedeapsă a primit pentru șantaj și lovire

Publicat

în

Supărat că a fost părăsit, un bărbat din Alba i-a făcut viața un coșmar fostei iubite: Ce pedeapsă a primit pentru șantaj și lovire

Un bărbat în vârstă de 31 de ani din municipiul Alba Iulia a fost condamnat de către magistrații Judecătoriei Alba Iulia la 2 ani și 2 luni închisoare cu suspendare, după ce și-a urmarit, șantajat și lovit fosta iubită, încercând să o determine să reia relația cu el.

„În perioada ianuarie 2015 – mai 2016, inculpatul A. A. a amenințat-o în mod repetat pe persoana vătămată B. B.B. cu săvârșirea de acte de violență și cu moartea, și, în plus, acesta a urmărit-o, i-a supravegheat locuința și locul de muncă, solicitându-i să se întâlnească cu el în scopul reluării relației de concubinaj.

De asemenea, în perioada februarie 2015 – iulie 2015, inculpatul i-a trimis persoanei vătămate B. B. B. în mod frecvent mesaje telefonice cu conținut injurios și cu referire la aspecte care să-i demonstreze victimei că este constant urmărită. La data de 24.05.2015, inculpatul A. A. a intrat în curtea imobilului unde locuiește persoana vătămată împreună cu părinții săi, fără a avea acordul acestora, iar la data de 10.07.2015, cu ocazia unei conversații în contradictoriu în zona străzii Vasile Goldiș din municipiul Alba Iulia, inculpatul l-a lovit cu pumnul în zona feței pe C. C. C., fratele persoanei vătămate, cauzându-i leziuni traumatice care au avut nevoie de 4-5 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, se arată în actul de sesizare.

Electrica Furnizare Discount

Din declarațiile persoanei vătămate date în cursul urmăririi penale și în cursul judecății, rezultă că, în trecut, aceasta a avut o relație de concubinaj cu inculpatul, dar întrucât nu s-au mai înțeles, s-au despărțit. Inculpatul nu a fost de acord cu despărțirea celor doi, astfel că a început să-i adreseze amenințări și să o agreseze fizic, în scopul de a relua relația de concubinaj pe care au avut-o. Persoana vătămată a mai precizat că inculpatul mergea frecvent la locul său de muncă, a urmărit-o, i-a supravegheat locuința și i-a trimis mesaje în mod repetat, mesaje cu caracter amenințător, prin care îi spunea că dacă nu se împacă cu aceasta o va mutila și o va omorî. A mai precizat că, inculpatul îi cunoaște traseul pe care îl parcurge la locul de muncă, o așteaptă la sfârșitul programului, îi urmărește locuința și o urmărește când iese din casă, producându-i în acest sens o stare de temere, stare care se menține și în prezent.

Inculpatul A. A. a recunoscut parțial săvârșirea faptelor de care este acuzat, respectiv că i-a trimis persoanei vătămate B. B. B. multe mesaje de amenințare și cu conținut injurios deoarece el îi solicita să se întâlnească, însă aceasta îl refuza și îi spunea să o lase în pace, precum și că a fost de mai multe ori în zona locuinței și a locului de muncă a acesteia pentru a o verifica și pentru a vorbi cu victima, iar o dată a lovit-o cu palma peste față fiindcă a refuzat să se întâlnească cu el. Inculpatul a relatat că, fiind sub influența băuturilor alcoolice, se enerva în momentele în care victima îl neglija și nu îi răspundea la telefon, motiv pentru care îi trimitea mesaje telefonice scrise și vocale de amenințare și mesaje care conțineau cuvinte și expresii jignitoare.

Sentința nu este definitvă, aceasta putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare