Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

ANPC a „curentat” cu amenzi de 74.000 lei furnizorul de energie electrică pentru facturile de „coșmar”. Cât timp nu au fost citite contoarele

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ANPC a „curentat” cu amenzi de 74.000 lei furnizorul de energie electrică pentru facturile de „coșmar”. Cât timp nu au fost citite contoarele

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, ca urmare a unei solicitări din partea ZiarulUnirea.ro, s-a sesizat cu privire la facturile de „coșmar” pe care o serie de albaiulieni le-au primit din partea furnizorului de energie electrică. Instituția, prin comunicatul remis către redacție, specifică faptul că până la momentul sesizării depuse de către ZiarulUnirea.ro nu au existat alte sesizări cu privire la aceste spețe, venite din partea cetățenilor.

ANPC a constatat faptul că mai multe contoare nu au fost citite timp de 18 luni, obligația legală fiind ca acestea să fie citite la un termen maxim de 6 luni, iar pentru această neonorare a îndatoririlor față de consumatori a aplicat o amendă în valoare de 50.000 de lei furnizorului de energie electrică.

Termenul este prevăzut de Articolul 44 Alineatul ( 1 ) ; litera a, b din Ordinul Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) numărul 245/2019.

Sancțiunea a fost aplicată conform Articolul 4 Alineatul ( 1 ) ; litera a, b din Legea numărul 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianților în relația cu consumatorii și s-a dispus măsura încetării practicii comerciale incorecte.

De asemenea au fost aplicate două amenzi contravenționale în cuantum total de 24000 lei pentru abateri de informare în contracte întocmite. Totodată legiutorul aduce la cunoștință faptul că o serie de facturi de „coșmar” au fost stornate.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea