ANOFM: Angajatorii care încadrează absolvenți vor primi, timp de 12 luni, subvenții lunare între 500 și 750 de lei
Subvenții lunare între 500 și 750 de lei, timp de 12 luni, pentru angajatorii care încadrează pe perioadă nedeterminată absolvenți ai unor instituții de învățământ, a anunțat, marți, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă.
„Subvențiile se acordă angajatorilor timp de 12 luni, pentru fiecare absolvent angajat, condiția fiind ca aceștia să fie înscriși ca persoane în căutarea unui loc de muncă la agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă. Astfel, potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, pentru fiecare absolvent încadrat în muncă, angajatorii vor primi următoarele sume: 500 lei, pentru absolvenții ciclului inferior al liceului sau ai școlilor de arte și meserii; 600 lei, pentru absolvenții de învățământ secundar superior sau învățământ postliceal; 750 lei, pentru absolvenții de învățământ superior”, se precizează în comunicatul ANOFM.
Angajatorii care încadrează în muncă pe perioadă nedeterminată absolvenți din rândul persoanelor cu handicap primesc lunar, pentru fiecare absolvent, sumele prevăzute mai sus, dar timp de 18 luni.
Potrivit sursei citate, de stimulentele financiare menționate beneficiază angajatorii care încadrează absolvenți fără raporturi de muncă sau serviciu la data absolvirii studiilor, precum și cei care încadrează absolvenți de studii superioare care nu au promovat examenul de licență, scrie Agerpres.
ANOFM precizează că angajatorii sunt obligați să mențină, cel puțin 18 luni, raporturile de muncă sau de serviciu ale absolvenților încadrați în condițiile de mai sus. În această perioadă, absolvenții pot urma o formă de pregătire profesională, organizată de către angajator, în condițiile legii, ale căror costuri pot fi suportate din bugetul asigurărilor pentru șomaj.
„Angajatorii care mențin raporturile de muncă sau de serviciu după termenul de 18 luni primesc, pentru fiecare an de continuare a acestor relații, un ajutor financiar egal cu suma aferentă contribuțiilor sociale datorate pentru aceste persoane și virate conform legii”, se arată în comunicat.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea
Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea Marcel Ciolacu a anunțat recent că PSD se retrage de la guvernare, pe fondul impasului în negocieri, însă social-democrații sunt dispuși să voteze un guvern de dreapta. Sociologul albaiulian, Alin Tomuș, și-a exprimat opinia referitor la contextul politic actual, afirmând că, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 33 de minute
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor