Rămâi conectat

Politică Administrație

ANOFM: Angajatorii care încadrează absolvenți vor primi, timp de 12 luni, subvenții lunare între 500 și 750 de lei

Dragoş Suciu

Publicat

în

Subvenții lunare între 500 și 750 de lei, timp de 12 luni, pentru angajatorii care încadrează pe perioadă nedeterminată absolvenți ai unor instituții de învățământ, a anunțat, marți, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Absolventi Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia_promotia 2015 (21)„Subvențiile se acordă angajatorilor timp de 12 luni, pentru fiecare absolvent angajat, condiția fiind ca aceștia să fie înscriși ca persoane în căutarea unui loc de muncă la agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă. Astfel, potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, pentru fiecare absolvent încadrat în muncă, angajatorii vor primi următoarele sume: 500 lei, pentru absolvenții ciclului inferior al liceului sau ai școlilor de arte și meserii; 600 lei, pentru absolvenții de învățământ secundar superior sau învățământ postliceal; 750 lei, pentru absolvenții de învățământ superior”, se precizează în comunicatul ANOFM.

Angajatorii care încadrează în muncă pe perioadă nedeterminată absolvenți din rândul persoanelor cu handicap primesc lunar, pentru fiecare absolvent, sumele prevăzute mai sus, dar timp de 18 luni.

Potrivit sursei citate, de stimulentele financiare menționate beneficiază angajatorii care încadrează absolvenți fără raporturi de muncă sau serviciu la data absolvirii studiilor, precum și cei care încadrează absolvenți de studii superioare care nu au promovat examenul de licență, scrie Agerpres.

ANOFM precizează că angajatorii sunt obligați să mențină, cel puțin 18 luni, raporturile de muncă sau de serviciu ale absolvenților încadrați în condițiile de mai sus. În această perioadă, absolvenții pot urma o formă de pregătire profesională, organizată de către angajator, în condițiile legii, ale căror costuri pot fi suportate din bugetul asigurărilor pentru șomaj.

„Angajatorii care mențin raporturile de muncă sau de serviciu după termenul de 18 luni primesc, pentru fiecare an de continuare a acestor relații, un ajutor financiar egal cu suma aferentă contribuțiilor sociale datorate pentru aceste persoane și virate conform legii”, se arată în comunicat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea