Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

ANM: VREMEA în Transilvania și la munte, până în 21 februarie. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Alexandra Mates

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

vremea februarieAdministraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru perioada 8 – 21 februarie, în toate regiunile țării.

Potrivit meteorologilor, în Transilvania, pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, regimul termic, cu precădere cel diurn, va fi caracterizat de valori în general peste cele climatologic specifice lunii februarie, urmând a se înregistra, în medie, temperaturi maxime de 6 — 10 grade. În privința valorilor minime, acestea vor oscila în jurul pragului de îngheț în cele mai multe dintre nopți, iar temperaturi sub —5 grade vor fi posibile, în zonele depresionare, la începutul intervalului. În perioada 10 — 11 februarie, dar și în jurul datei de 16 februarie, precipitațiile se vor semnala pe areale extinse și vor fi în general moderate cantitativ, însă probabilitatea pentru precipitații locale, slabe se va menține relativ ridicată și în restul zilelor. În noaptea de 10 spre 11 și pe parcursul zilei de 11 februarie vor fi și lapovițe sau ninsori, iar în rest vor predomina ploile.

La munte, regimul termic al următoarelor două săptămâni va fi caracterizat de valori în general ușor mai ridicate decât cele obișnuite în luna februarie, cu maxime ce se vor încadra între 2 și 6 grade și minime de la—5 la—1 grad Celsius. Temperaturi mai scăzute se vor înregistra în perioada 11-12 februarie, când valorile diurne vor fi în general negative, iar cele nocturne vor coborî până la o medie de—8 grade. Precipitațiile, la început mixte, apoi doar sub formă de ninsoare vor fi mai consistente în zilele de 10 și 11 februarie, determinând depunerea unui strat nou de zăpadă. În restul intervalului se mențin condițiile pentru precipitații cu caracter local și temporar, iar ninsori se vor semnala doar la altitudini mari.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

17 mai 2024: COD GALBEN de vânt puternic în Alba și alte județe din țară, până la ora 23.00. Rafale de 55…65 km/h

Ziarul Unirea

Publicat

în

17 mai 2024: COD GALBEN de vânt puternic în Alba și alte județe din țară, până la ora 23.00. Rafale de 55…65 km/h Meteorologii ANM au emis vineri, 17 mai 2024, o avertizare cod galben de vânt puternic valabilă până la ora 23.00 în Alba și alte județe din țară. Citește și: Cum va fi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea