Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

ANL construiește 14 case la Alba Iulia, prin programul “Locuințe prin credit ipotecar”. Termenul de depunere a documentelor pentru contractare – 29 aprilie

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

AnsambluAlbaIuliaAgenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) reia procedura de contractare a 14 case, care vor fi construite prin programul “Locuințe prin credit ipotecar”, în Strada Nada Florilor nr.1, municipiul Alba Iulia (judeţul Alba).

Casele din noul proiect (de două tipuri, dispuse în două tronsoane independente) se vor construi în sistem înşiruit, pe parcele individuale cu suprafeţe cuprinse între 151 şi 264 mp., grupate câte şapte, şi au preţuri cuprinse între 51.892 şi 57.922 euro (TVA inclus). Proiectul cuprinde locuinţe individuale cu 3 camere (o cameră de zi şi două dormitoare), dependinţe (bucătărie cu loc de luat masa, grup sanitar, baie, debara, cămară, terasă exterioară), cu un regim de înălțime parter + mansardă.

Viabilizarea terenului pe care se vor construi locuinţele (reţelele de utilităţi, drumul de acces, spaţiile verzi şi iluminatul public) va fi asigurată de Primăria Municipiului Alba Iulia, din fonduri proprii. Terenul aferent locuințelor se dă în folosință gratuită ANL de către Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia, pe durata executării construcțiilor de locuințe. Ulterior predării locuințelor către beneficiari, terenul poate fi achiziționat la un preț minim de vânzare de 60 euro/mp, TVA inclus, conform HCL nr. 289/2013, respectiv poate fi concesionat la un preț minim de 2 euro/mp/an, conform HCL nr. 289/2013, completată prin HCL nr. 349/2016.

Locuințele vor fi realizate în termen de 10 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Termenul de depunere a documentelor necesare pentru contractarea locuințelor din acest amplasament este 29 aprilie 2016.

Pentru a putea achiziţiona o locuinţă prin acest program, solicitantul are nevoie de finanţare, reprezentată de un avans (depus de acesta) şi de un credit ipotecar, contractat de la băncile partenere în program. Băncile finanțatoare pentru acest proiect sunt:
– BRD Groupe Societe Generale
– Piraeus Bank
– Raiffeisen Banca Pentru Locuinte
– CEC Bank

Detalii privind proiectul şi procedurile de achiziţionare a unei locuinţe în strada Nada Florilor, municipiul Alba Iulia, pot fi furnizate de:
-reprezentantul ANL din municipiul Alba Iulia, Ioan Dumitru Mateş, la telefon 0788.463.954;

-Biroul Relaţii cu Publicul al ANL, (telefon 021.320.61.22, de luni-până joi, în intervalul orar 08:00-16:30; sau vineri, între orele 08.00-14.00; site-ul www.anl.ro.).

Pentru a se înscrie, în vederea achiziţionării unei locuinţe construite prin programul derulat de ANL “Locuinţe prin credit ipotecar”, solicitantul trebuie să parcurgă următoarele etape:

Înscrierea în baza de date a ANL, care se poate face online, accesând link-ul http://www.anl.ro/ro/cerereinscriere/ sau prin completarea şi transmiterea unui formular obţinut de la oficiile poştale la sediul ANL din Bd. Unirii nr. 61, bloc F3, sector 3, Bucureşti, cu confirmare de primire.
Completarea unei cereri, transmisă la adresa de e-mail [email protected] sau prin poştă, la sediul ANL, în care acesta îşi exprimă opţiunea pentru achiziţionarea unei locuinţe în amplasamentul din Strada Nada Florilor, municipiul Alba Iulia (judeţul Alba).

***
Programul Locuinţe prin credit ipotecar se adresează tuturor persoanelor cu cetăţenie română, care au împlinit vârsta de 18 ani şi care doresc să cumpere o locuinţă construită prin ANL.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea