Rămâi conectat

Curier Județean

ANL construiește 14 case la Alba Iulia, prin programul “Locuințe prin credit ipotecar”. Termenul de depunere a documentelor pentru contractare – 29 aprilie

Alexandra Mates

Publicat

în

AnsambluAlbaIuliaAgenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) reia procedura de contractare a 14 case, care vor fi construite prin programul “Locuințe prin credit ipotecar”, în Strada Nada Florilor nr.1, municipiul Alba Iulia (judeţul Alba).

Casele din noul proiect (de două tipuri, dispuse în două tronsoane independente) se vor construi în sistem înşiruit, pe parcele individuale cu suprafeţe cuprinse între 151 şi 264 mp., grupate câte şapte, şi au preţuri cuprinse între 51.892 şi 57.922 euro (TVA inclus). Proiectul cuprinde locuinţe individuale cu 3 camere (o cameră de zi şi două dormitoare), dependinţe (bucătărie cu loc de luat masa, grup sanitar, baie, debara, cămară, terasă exterioară), cu un regim de înălțime parter + mansardă.

Viabilizarea terenului pe care se vor construi locuinţele (reţelele de utilităţi, drumul de acces, spaţiile verzi şi iluminatul public) va fi asigurată de Primăria Municipiului Alba Iulia, din fonduri proprii. Terenul aferent locuințelor se dă în folosință gratuită ANL de către Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia, pe durata executării construcțiilor de locuințe. Ulterior predării locuințelor către beneficiari, terenul poate fi achiziționat la un preț minim de vânzare de 60 euro/mp, TVA inclus, conform HCL nr. 289/2013, respectiv poate fi concesionat la un preț minim de 2 euro/mp/an, conform HCL nr. 289/2013, completată prin HCL nr. 349/2016.

Elit - Gustul Desăvârșit

Locuințele vor fi realizate în termen de 10 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Termenul de depunere a documentelor necesare pentru contractarea locuințelor din acest amplasament este 29 aprilie 2016.

Pentru a putea achiziţiona o locuinţă prin acest program, solicitantul are nevoie de finanţare, reprezentată de un avans (depus de acesta) şi de un credit ipotecar, contractat de la băncile partenere în program. Băncile finanțatoare pentru acest proiect sunt:
– BRD Groupe Societe Generale
– Piraeus Bank
– Raiffeisen Banca Pentru Locuinte
– CEC Bank

Detalii privind proiectul şi procedurile de achiziţionare a unei locuinţe în strada Nada Florilor, municipiul Alba Iulia, pot fi furnizate de:
-reprezentantul ANL din municipiul Alba Iulia, Ioan Dumitru Mateş, la telefon 0788.463.954;

-Biroul Relaţii cu Publicul al ANL, (telefon 021.320.61.22, de luni-până joi, în intervalul orar 08:00-16:30; sau vineri, între orele 08.00-14.00; site-ul www.anl.ro.).

Pentru a se înscrie, în vederea achiziţionării unei locuinţe construite prin programul derulat de ANL “Locuinţe prin credit ipotecar”, solicitantul trebuie să parcurgă următoarele etape:

Înscrierea în baza de date a ANL, care se poate face online, accesând link-ul http://www.anl.ro/ro/cerereinscriere/ sau prin completarea şi transmiterea unui formular obţinut de la oficiile poştale la sediul ANL din Bd. Unirii nr. 61, bloc F3, sector 3, Bucureşti, cu confirmare de primire.
Completarea unei cereri, transmisă la adresa de e-mail [email protected] sau prin poştă, la sediul ANL, în care acesta îşi exprimă opţiunea pentru achiziţionarea unei locuinţe în amplasamentul din Strada Nada Florilor, municipiul Alba Iulia (judeţul Alba).

***
Programul Locuinţe prin credit ipotecar se adresează tuturor persoanelor cu cetăţenie română, care au împlinit vârsta de 18 ani şi care doresc să cumpere o locuinţă construită prin ANL.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Forțe proaspete la Jandarmeria Alba: Șase subofițeri s-au alăturat colectivului Inspectoratului Județean „Avram Iancu”

BONTEA Alexandru

Publicat

în

FOTO| Forțe proaspete la Jandarmeria Alba: Șase subofițeri s-au alăturat colectivului Inspectoratului Județean „Avram Iancu”

Echipa Inspectoratului de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba s-a mărit cu 6 colegi, proaspăt absolvenți ai școlilor militare de subofițeri de jandarmi.

Subofițerii sunt absolvenți ai școlilor militare de subofițeri de jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni și „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, promoția octombrie 2022 și au fost repartizați la Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Avram Iancu” Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Domnul inspector șef, locotenent-colonel Tudor Gheorghe Pașca le-a urat noilor noștri colegi bun venit în rândul cadrelor militare. Le-a solicitat implicare, responsabilitate și disciplină în executarea misiunilor ce revin inspectoratului.

Totodată le-a menționat că deși drumul va fi plin de provocări și anevoios pe alocuri, cu siguranță va fi presărat cu multe satisfacții, fiind un drum al perfecționării profesionale și acumulării de cunoștințe.

În perioada următoare noii colegi vor efectua misiuni specifice alături de jandarmi cu experiență, cu ajutorul cărora își vor perfecționa pregătirea profesionala.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

VINERI| Ziua Veteranilor din teatrele de operații sărbătorită la Alba Iulia: Ceremonial religios și depuneri de coroane la Cimitirul Eroilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI| Ziua Veteranilor din teatrele de operații sărbătorită la Alba Iulia: Slujbă religioasă și depuneri de coroane la Cimitirul Eroilor

Ziua Veteranilor din teatrele de operații va fi marcată vineri, 11 noiembrie 2022, și la Alba Iulia. Începând cu ora 10.00, la Cimitirul Eroilor se va organiza un ceremonial dedicat acestei zile, anunță Instituția Prefectului Alba.

Programul activităţilor:

09.45 – 09.55 Primirea invitaților;
09.55 – 10.00 Ocuparea locului în dispozitiv;
10.00 – 10.05 Intonarea Imnului Național al României;
10.05 – 10.15 Oficierea serviciului religios;
10.15 -10.25 Alocuțiune privind semnificația Zilei Veteranilor din teatrele de operații și scurtă prezentare a activității eroului slt. p.m. Popa Vasile Claudiu.
10.25 – 10.35 Depuneri de jerbe și buchete de flori, păstrarea unui moment de reculegere.

Elit - Gustul Desăvârșit

Participanţi:

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba
Consiliul Judeţean Alba
Primăria Municipiului Alba Iulia
Arhiepiscopia Ortodoxă Română, Arhiepiscopia Romano – Catolică, reprezentanți ai cultelor religioase
Unitățile militare (M.Ap.N., M.A.I.) din Garnizoana Alba Iulia
Direcția Județeană de Informații Alba
Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Alba
Asociația Militarilor Veterani și a Veteranilor cu Dizabilități din Teatrele de Operații
Asociația Națională Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Alba
Asociația Națională a Veteranilor de Război Ferdinand I, filiala Alba
Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, filiala ”Alba Gemina”
Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din M.A.I., filiala ”Avram Iancu”
Asociația Revoluționarilor” Decembrie 1989” Alba Iulia
Consiliul Județean al Pensionarilor și Persoanelor Vârstnice Alba
Centrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba Iulia
Cercul Militar Alba Iulia
Servicii și instituții publice din județul Alba
Partide politice
Reprezentanți mass-media


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

VIDEO| Neglijență pe o strada din Alba Iulia: O mașină blochează drumul după ce a ieșit din parcare și a lovit alt autoturism

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO| Neglijență pe o strada din Alba Iulia: O mașină blochează drumul după ce a ieșit din parcare și a lovit alt autoturism

Un autoturism blochează de minute bune o alee de pe strada Arnsberg din municipiul Alba Iulia.

Potrivit martorilor, autoturismul ar fi fost lăsat neasigurat în parcare, de unde a plecat și a lovit altă mașină.

Elit - Gustul Desăvârșit

Autovehiculul a rămas în mijlocul drumului, blocând circulația rutieră pe strada aglomerată ca în fiecare dimineață. Cetățenii au sunat la 112, cerând ajutorul oamenilor legii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea