Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

ANI: Consilier local PNL de la Cergău în conflict de interese – a votat pentru atribuirea de pășuni către asociația pe care o conduce

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul lui Gheorghe Spătăcean, consilier local al comunei Cergău, după cum informează instituția într-un comunicat de presă.

Spătăcean Gheorghe a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de consilier local, a participat la ședința Consiliului Local al Comunei Cergău din data de 16 martie 2011, în care s-a adoptat hotărârea de consiliu local prin care s-a aprobat concesionarea prin atribuire directă a pășunilor comunale din Localitățile Cergău Mare și Lupu, în suprafață de 543 ha, Asociației crescătorilor de bovine și ovine ‘Tăurașul’, Cergău Mare (asociație al cărei președinte este persoana evaluată).

De asemenea, persoana evaluată a participat și la ședința Consiliului Local al Comunei Cergău din data de 15 aprilie 2011, în care s-a adoptat hotărârea de consiliu local prin care s-a modificat caietul de sarcini privind atribuirea directă a contractului de concesiune a pășunilor comunale din Localitățile Cergău Mare și Lupu, Asociației crescătorilor de bovine și ovine ‘Tăurașul’, Cergău Mare. În baza hotărârilor adoptate, Consiliul Local al Comunei Cergău a încheiat cu Asociația crescătorilor de bovine și ovine ‘Tăurașul’, Cergău Mare, un contract de concesiune, contractul fiind semnat de către primar și persoana evaluată, în calitate de președinte al asociației”, precizează reprezentantul ANI.

Gheorghe Spătăcean este membru PNL și deține funcția de consilier local din data de 18 iunie 2008, iar la data de 9 iunie 2010 a fost numit Președinte al Asociației crescătorilor de bovine și ovine ”Tăurașul”, Cergău Mare.

”Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază — de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Spătăcean Gheorghe a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, se mai arată în comunicatul de presă transmis de ANI care reamitește că potrivit legii:

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese […] constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective […]’.

Persoana […] față de care s-a constatat existența conflictului de interese […] este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică   […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Delegație a Băncii Mondiale în vizită de lucru la Sebeș: Care a fost scopul întălnirii cu primarul Dorin Nistor

Bogdan Ilea

Publicat

în

Delegație a Băncii Mondiale în vizită de lucru la Sebeș: Care a fost scopul întălnirii cu primarul Dorin Nistor Timp de două zile, o delegație a Băncii Mondiale a fost în vizită de lucru la Sebeș, pentru a discuta cu primarul Dorin Nistor despre realizarea unei investiții teritoriale integrate în zona Sebeș-Vințu de Jos. În […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea