Rămâi conectat

Ştirea zilei

Angajații Uzinei de Vagoane Aiud au întrerupt lucrul după ce nu și-au mai primit salariile de aproape trei luni

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Angajații Uzinei de Vagoane Aiud au întrerupt joi lucrul, fiind nemulțumiți că nu și-au mai primit salariile de aproape trei luni. După discuțiile dintre patronat și sindicat au primit promisiuni că cel târziu vineri vor primi jumătate dintr-un salariu.

Liderul de sindicat al Uzinei de Vagoane Aiud, Gheorghe Lupean, a declarat, joi, că toți muncitorii și personalul TESA au oprit lucrul, iar problemele sunt ”destul de urâte”.

”Toți cei care au fost prezenți astăzi la serviciu, circa 40, au întrerupt lucrul pentru că nu și-au mai primit banii și le trebuie neapărat. E o situație neplăcută, promisiunile sunt că se bagă o chenzină, adică jumătate din salariu, cel târziu până vineri. Ieri s-a lucrat. La noi salariul se plătește în două tranșe”, a spus Gheorghe Lupean.

De asemenea, consiliul local din Aiud, Ionela Danciu, a scris, joi, pe Facebook, că există restanțe salariale din luna iulie.  

Fac apel public către ITM sa intervină mai serios decât data trecuta! Cu respect pentru oamenii care au datorii la bănci, facturi neachitate de luni de zile și copii de întreținut”, a scris Ionela Danciu.

Angajații Uzinei de Vagoane Aiud au mai întrerupt lucrul câteva zile și în luna august, din aceleași motive, însă fără rezultat.

Uzina de Vagoane Aiud, societate cu capital privat, repară și întreține vagoane de cale ferată și fabrică subansamble și piese de schimb pentru material rulant.

Uzina are în total circa 60 de angajați.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea