Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Angajații ar putea primi tichete de masă digitale, din octombrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Angajații ar putea primi bonuri de masă în format electronic de la 1 octombrie 2014. Ministerul de Finanţe “lucrează intens” la finalizarea normelor pentru digitalizarea bonurilor de masă, iar acestea vor fi gata în aproximativ o lună, potrivit şefului MasterCard România, Cosmin Vladimirescu, invitat la ZF Live.

Este vorba de un card care va fi alimentat în fiecare lună cu contravaloarea bonurilor de masă, iar angajatorul este cel care va alege tipul în care sunt emise bonurile, ambele forme urmând să circule în paralel, scrie gândul.info.

Pe noul card nu vor putea fi încărcaţi bani sau extraşi bani de la ATM. Noua formă a tichetelor de masă va reduce frauda, iar banii nu vor putea fi folosiţi decât pentru mâncare. O noutate este că angajaţii care muncesc mai mult de 8 ore pe zi vor primi mai multe bonuri lunar.

Valoarea nominală a unui tichet de masă este în prezent de 9,35 lei. Modificarea valorii nominale se face semestrial, în funcţie de indicele preţurilor de consum. În ceea ce priveşte valoarea ce poate fi luată de pe cardul dedicat ea va putea fi mai mică sau mare decât 9,35 lei. În plus, salariaţii care vor opta să primească în continuare tichete de masă pe suport de hârtie nu vor mai fi limitaţi să folosească doar două tichete pe zi, aşa cum prevede actuala legislaţie, prevedere de care oricum, comercianţii nu au ţinut cont nici până acum.

Sursa Gandul.info


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Vârsta de pensionare se va schimba la fiecare 3 ani: Femeile ar putea ieși mai devreme la pensie

Bogdan Ilea

Publicat

în

PENSII 2024: Vârsta de pensionare se va schimba la fiecare 3 ani: Femeile ar putea ieși mai devreme la pensie Un articol din noua lege a pensiilor, care va intra în vigoare de la 1 septembrie 2024, stipulează că vârsta de pensionare va fi ajustată la fiecare 3 ani, conform adevărul.ro. „Începând cu data finalizării […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea