ANGAJĂRI masive în ARMATĂ 2018. În MApN vor fi deblocate circa 6.400 de posturi, așa cum a anuțat Ministrul Apărării

Paul Voicu - Primar 2020

ANGAJĂRI masive în ARMATĂ 2018. Ministrul Apărării a anunțat că vor fi deblocate circa 6.400 de posturi în MApN

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, vineri, la Bistriţa, că vor fi deblocate aproximativ 6.400 de posturi în Armata Română, în baza unui memorandum aprobat săptămâna trecută în Guvern.

ELIT

„Săptămâna trecută am reuşit să aprobăm în Guvern memorandumul pentru a debloca în jur de 6.400 posturi în Armata Română.

Este vorba de încadrări pe care dorim să le facem în perioada imediat următoare. Sunt funcţii de toate tipurile, de toate categoriile: şi soldaţi, şi subofiţeri, şi maiştri militari, şi ofiţeri. Sunt 400 de posturi de medici pe care dorim să îi încadrăm, în jur de 50 de psihologi pe care dorim să îi încadrăm în Armata Română.

Mihail David - 2020

Încercăm într-un termen zic eu relativ scurt să putem încadra aceste funcţii, astfel încât să acoperim un gol destul de mare, lăsat de plecarea anul trecut, în vară, a în jur de 8.000 de oameni din Armata Română”, a spus ministrul.

El a menţionat că luni se va face o analiză la nivelul ministerului în privinţa necesităţilor de personal pe fiecare structură şi că speră ca, prin această măsură, să fie atraşi cât mai mulţi tineri spre cariera militară.

Întrebat despre cei care au părăsit sistemul militar anul trecut, ministrul Mihai Fifor a spus că şi-ar fi dorit ca aceştia să nu plece şi că retribuţia nu ar trebui să primeze pentru militarul român.

„A fost legislaţie, au putut opta pentru plecare. Cine a dorit să facă această opţiune, a făcut-o şi a plecat, nu pot eu explica de ce au luat această decizie. Eu, sincer să fiu, mi-aş fi dorit să nu plece foarte mulţi. Consider că n-ar trebui pentru militarul român totul să se rezume la retribuţie şi nici nu cred că se întâmplă aşa. Cred că marea masă a militarilor români, dacă nu chiar toţi, simt altfel lucrurile decât doar salarial. (…) Vestea bună este că salariile au crescut în Armata Română în medie cu 3,6%”, a precizat Fifor, citat de Agerpres.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

spetsnaz 4 martie 2018 at 18:40

„NORMALLL” !!! Se apropie timpul,cand trebuie carne de tun !!! Atunciiii,ce răs si voie buna,…o fiiiiiiii !!! Dar nu-i bai,sclavii dorm linistiti !!! O sa-i trezeasca,rachetele rusnacilor….

cercel marian 5 martie 2018 at 14:42

buna ziua. cand se vor debloca aceste posturi de soldati ?

Sileanu! 5 martie 2018 at 8:01

In afara de cateva sute de militari care „opereaza” prin diferite zone ,restul taie frunze la caini si se pregatesc de parade cu diferite ocazii,eu unul nevazandu-le rostul…ca sa nu mai spun ca tin cu dintii de un patrimoniu alaturi de biserici-de invidiat…

Homana Ioan 5 martie 2018 at 15:12

Aveți dreptate!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...