Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Angajări la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia: Zeci de posturi, dintre care 20 pentru medici, deblocate de către Ministerul Sănătății

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Angajări la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia: Zeci de posturi, dintre care 20 pentru medici, deblocate de către Ministerul Sănătății

Deblocarea posturilor din Sănătate, decizie adoptată săptămâna trecută de către Guvern, prin două memorandumuri – unul pentru spitalele din subordinea Ministerului Sănătăţii şi unul pentru spitalele aflate în subordinea autorităţilor locale, dă posibilitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia să angajeze aproape 60 de medici, asistenţi etc.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Managerul spitalului din Alba Iulia, Diana Mârza, a declarat, vineri, că unitatea a solicitat ministerului deblocarea a aproape 60 de posturi, din care 20 posturi de medici, toate fiind aprobate. „S-au deblocat azi (vineri – n.r.) 20 de posturi de medici la noi în spital. Pentru toate secţiile pentru care am trimis pe memorandum o justficare, au fost aprobate. Avem şi 29 de posturi de personal auxiliar şi 9 posturi administrativ şi de suport”, a spus Diana Mârza.

Ea a punctat că atât s-a solicitat pentru că de atâtea posturi este nevoie în momentul de faţă. „Cât am cerut, atâtea s-au aprobat. Am cerut la UPU, la Oncologie, la Neonatologie, la Nefrologie. Unde am avut nevoie”, a mai spus managerul SJU Alba Iulia.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a solicitat unităţilor sanitare care au solicitat scoaterea posturilor la concurs să demareze imediat aceste proceduri. „Este esenţial, pentru că nu trebuie să aşteptăm şase luni să scoată posturile la concurs. Le pot scoate cât mai repede.

Procedura spune că după publicare, în termen de 30 de zile, se poate organiza concursul de ocupare a postului. Rugămintea este să facă acest lucru cât mai repede pentru ca aceşti 7.600 de oameni care ar putea să ajute sistemul de sănătate să poată fi angajaţi cât mai repede”, a afirmat Rafila. Prin cele două memorandumuri cu privire la ocuparea posturilor din Sănătate au fost aprobate joi, în şedinţa de Guvern, peste 7.600 de posturi, dintre care peste 2.500 de posturi sunt de medici.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE de PAŞTE 2024 haioase. Cele mai amuzante și „funny” urări de trimis prietenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE PASTE HAIOASE • MESAJE de PASTE 2024 amuzante. SMS-uri haioase de Sfintele Paşti • URARI și FELICITARI de PASTE hazlii Ai un prieten cu simţul umorului dezvoltat? Dacă da,  atunci nu ezita să-i trimiţi un mesaj funny în perioada sărbătorilor pascale.  Cu siguranţă îi vei aduce zâmbetul pe buze. Iată câteva exemple de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea