ANGAJARI în POLITIE 2018: Peste 2.000 de posturi de conducere, scoase la concurs de MAI

Ministerul Afacerilor Interne anunţă, vineri, 4 mai, că 2.015 posturi de conducere vacante la nivelul instituţiilor aflate în aparatul central şi al instituţiilor care sunt în subordinea şi coordonarea ministerului vor fi scoase la concurs, după ce Guvernul a aprobat un memorandum în acest sens.

“Memorandumul aprobat de Guvern face parte din pachetul de eficientizare a actului managerial în Ministerul Afacerilor Interne. Menţionăm că posturile deblocate prin memorandum vor fi ocupate doar prin concursuri organizate în condiţiile legii, în funcţie de specificul fiecărei funcţii în parte. De asemenea, prin ocuparea funcţiilor scoase la concurs se asigură stabilitate şi predictibilitate în cariera angajaţilor MAI”, se precizează într-un comunicat al MAI.

Conform sursei citate, la nivelul unităţilor ministerului sunt prevăzute aproximativ 12.000 de posturi de conducere, din totalul acestora fiind vacante aproximativ 3.700 de posturi.

Restul funcţiilor vacante care nu sunt prevăzute în memorandum urmează să parcurgă procedurile legale de deblocare la o dată ulterioară, precizează documentul menţionat.

Decizia vine după ce anul trecut, prin ordonanță de urgență, a fost suspendată ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante din instituțiile și autoritățile publice.

sursa: agerpres

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Stroie Marian 9 mai 2018 at 9:26

Se mai fac angajari din sursa externa in anul 2018 ??Daca da,poate cineva sa spună o data ??Multumesc..

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...