Ziarul Unirea

Anchetă penală la Prefectura Alba

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Serviciul Județean Anticorupție desfășoară în aceste zile o anchetă penală la Prefectura Alba, fapt confirmat chiar de către prefectul Flaviu Cozuc, într-o adresă oficială.

În cadrul unei investigații jurnalistice referitoare la un accident produs în data de 27 mai 2011 în care se pare că a fost implicat un autoturism de serviciu aparținând Prefecturii Alba, ziaristul albaiulian Iosif Gligor a solicitat, recent, informații instituțiilor abilitate.

ELIT

Potrivit adresei semnate de Laurențiu Crișan, șeful IPJ Alba, în urma accidentului autoturismul a suferit mai multe avarii: aripa stângă faţă înfundată, uşa stângă faţă şi spate înfundate, geamuri laterale stânga faţă şi spate sparte, stâlp stânga îndoit, lunetă spartă, bară de protecţie spate ruptă, aripa stângă spate înfundată, anvelopa roată stânga spartă, janta stânga spate distrusă, aripa dreapta spate înfundată, lămpi semnalizare dreapta şi stânga spate sparte.

La adresa dumneavoastră din data de 05.11.2012, prin care solicitaţi informaţii legate de accidentul rutier produs la data de 27 mai 2011, pe DN 1, în care a fost implicat un autoturism aparţinând Instituţiei Prefectului, judeţul Alba, vă comunicăm următoarele:

La data de 27.05.2011, ora 16,22, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a fost sesizat despre faptul că pe DN 1, în afara localităţii Unirea, a avut loc un accident rutier soldat cu victime omeneşti. Din cercetările efectuate s-a stabilit că Vasile B„ de 62 de ani, din Cluj Napoca, în timp ce conducea un autotractor pe sensul de mers Aiud – Turda, la km. 428, în afara localităţii Unirea, pe o porţiune de drum în pantă şi curbă deosebit de periculoasă, datorită unei explozii produse la pneul din stânga faţă al autocamionului, a pierdut controlul asupra acestuia, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu autoturismul la care faceţi referire, care circula din sens opus şi era condus de Vasile I..

În urma accidentului, conducătorul auto, Silvia C. şi Maria P., pasagere în autoturism, au suferit leziuni corporale uşoare. Celor doi conducători auto le-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, rezultatul acestora fiind de zero grade la mie, în ambele cazuri.

În cauză, faţă de Vasile B. a fost întocmit un dosar penal în care au fost efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din cuplă, dosar care ulterior a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, pentru competentă soluţionare”, se arată în documentul de la IPJ Alba.

De asemenea, la întrebările puse de jurnalist Prefecturii Alba, respectiv: ”scopul deplasării doamnei Pavel Maria Amalia şi de ce era prezenta în autoturismul MAI-30985 sora acesteia?; de ce Pavel Amalia Maria a folosit autoturismul instituţiei, MAI-30985, în interes personal, până la spitalul din Cluj Napoca, pentru a-şi aduce sora externată, la Alba Iulia?; cine a aprobat această deplasare şi cine a suportat cheltuielile de transport?„, cât și la solicitarea de se elibera o copie după foaia de parcurs a autoturismului MAI-30985, condus de Iuoraş Vasile, din data de 27 mai 2011 și delegaţia (ordin de deplasare) a doamnei Pavel Maria-şef serviciu, din data de 27 mai 2011, răspunsul Prefecturii Alba  este următorul:

Cu privire la ordinul de deplasare al doamnei Pavel Maria, vă comunicăm că suntem în imposibilitatea de a vă comunica o copie a acestui document, nefiind întocmit un ordin de deplasare, întrucât aceasta a fost învoită, în data respectivă pentru soluţionarea unor probleme personale, de către conducătorul instituţiei (în timpul programului de lucru în contul orelor suplimentare efectuate peste programul de lucru normal).

Nu putem comunica scopul deplasării doamnei Maria Pavel (întrucât aceasta a fost învoită pentru soluţionarea unor probleme personale).

Cu privire la celelalte aspecte, precizăm faptul că sunt efectuate în momentul de faţă investigaţii de către Serviciul Judeţean Anticorupţie într-un dosar penal, iar în conformitate cu prevederile art. 12 alin. 1 lit. e din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes publice, sunt exceptate de la liberul acces informaţiile privind procedura în timpul anchetei penale sau disciplinare, pentru a nu fi periclitat rezultatul anchetei”, se arată în documentul întocmit la data de 14 noiembrie și semnat de prefectul Flaviu Cozuc.

Potrivit fotocopiei după Foaia de parcurs pentru autoturismul marca Daewoo Nubira cu nr. MAI 30985, din perioada 24-27 mai 2012, eliberate de Prefectura Alba, autoturismul respectiv a efectuat deplasarea la Cluj Napoca, cursa fiind confirmată și avizată prin semnătură de respectiva angajată a instituției (Foto)

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Te-ar putea interesa și:

Duminica Rusaliilor: Sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh asupra Sfinților Apostoli și întemeierea Bisericii creștine în urma cuvântării Sfântului Apostol Petru

Duminica Rusaliilor: Sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh asupra Sfinților Apostoli și întemeierea Bisericii creștine în urma cuvântării Sfântului Apostol Petru Duminica… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă Prilej de bucurie și emoție, atât pentru… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul Creştinii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de Sfântul Ioan amuzante. URĂRI şi FELICITĂRI haioase pentru prietenii care își sărbătoresc onomastica

Mesaje amuzante şi hazlii de Sfântul Ion 2021 • Urări şi felicitări haioase de Sfântul Ioan. SMS de Sfântul Ioan… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje creștine de Sfântul Ion. Urări pe care le puteți trimite prin SMS celor care își sărbătoresc onomastica

Mesaje creștine de Sfântul Ioan 2021 • Urări și felicitări creștine care le puteți trimite prin SMS celor care își… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

MESAJE de Sfântul Ion HAIOASE. Idei de SMS -uri pentru prietenii glumeţi dar şi pentru cei îndrăgostiţi, care îşi aniversează astăzi onomastica

Mesaje de Sfantul Ioan haioase. Urărări și felicitări de Sfantul Ion hazlii care poti fi trimise prin SMS.  Texte amuzante… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

44 Comentarii

xxxx 17 noiembrie 2012 at 19:37

Nu este pentru prima data cand Maria Pavel foloseste masinile Prefecturii dupa bunul plac.Chiar daca are si ea masina,vila,bani multi,autoturismele Prefecturii sunt folosite pe post de taxi.La noi in Prefectura este numita Marie ,sapte case,pentru ca la Revolutia a reusit sa obtina,numai ea stie cum,sapte apartamente.De atunci se tot descurca….

supercoruptie 18 noiembrie 2012 at 10:35

DGA este interesant de aflat cu ce bani si-a cumparat Maria Pavel 1000 de m2 de teren in Aba Iulia,cu ce bani si-a construit in 2007 ,o vila cu o suprafata de 243 m2 si cu ce bani si-a cumparat un apartament ,in 2008,in Timisoara.

Eleonora 18 noiembrie 2012 at 17:34

DGA sa vada si afacerile cu taxa de mediu ale luiNeluFleseru sef si el la Prefectura si ale sotiei sale care lucreaza mare sefa laFinante.Cei doi soti isi construiesc o ditamai casoaie cu bani escrocati de la oamenii necajiti

Iosif Gligor 18 noiembrie 2012 at 18:10

Vreau să-i muțumesc public,primului prefect independent din istoria județului Alba,Flaviu Cozuc pentru modul corect in care a răspuns solicitărilor mele legale.Cu câteva zile înainte,subprefectul Cornel Murg mi-a dat un răspuns alambicat ,semnând (nu știu de ce ?) în locul prefectului.

Cezar Firu 18 noiembrie 2012 at 18:22

Asa e,Flaviu Cozuc merită toate felicitările.Pana acum,noi jurnalistii n-am reusit sa aflam mai nimic din ce se petrece la Prefectura !

Cosmin Lupu 18 noiembrie 2012 at 18:24

Ca junalist ma alatur si eu !Cred ca trebuie mai multi oameni ca Flaviu Cozuc ! Felicitari !

Gina Obrejan 18 noiembrie 2012 at 18:26

Sper sa avem cat mai mulți,astfel de oameni !

Eanuel Jilinschi 18 noiembrie 2012 at 18:28

Sunt de acord.Felicitari !

Dorin Galdau 18 noiembrie 2012 at 18:31

Felicitari ! Atentie politiceni !Vrem astfel de oameni la conducere !

Emanuel Jilinschi 19 noiembrie 2012 at 15:42

Constat ca cineva si-a permis sa posteze in numele meu si in numele colegilor mei aprecieri la adresa domnului prefect.
Vrem sa atragem atentia ca nici eu si nici unul dintre jurnalistii Gina Obrejan, Cezar Firu si Dorin Galdau nu am postat pe site-ul cotidianului Unirea, motiv pentru care am sesizat organele competente, respectiv Politia Romana, ca sa aflam cine isi permite sa foloseasca numele noastre in mod abuziv. Nici codul deontolgic si nici bunul simt nu ne dau voie sa facem aprecieri asupra actvitati oricarui functionar public, iar postarile facute in numele nostru ne aduc prejudicii de imagine atat noua cat si institutiilor media pe care le reprezentam.

Aurelian 19 noiembrie 2012 at 16:02

Ghici cine este ticalosul, Piticul Atomic, si trupa de 80 de derbedei, din solda lui Eutanasiu!

Emanuela 19 noiembrie 2012 at 16:21

Pentru Jilinschi !Nu cred ca este jurnalistul,pentru ca un ziarist adevarat nu poate sa scie asemenea tampenii ,,Nici codul deontolgic si nici bunul simt nu ne dau voie sa facem aprecieri asupra actvitati oricarui functionar public,,.Pai rolul jurnalistului de investigatie este tocmai acesta,nu degeaba este denumit cainele de paza al democratiei.Cineva se distreaza pe Net.Bravo,m-ai bine dispus si pe mine.

Stelians 17 noiembrie 2012 at 19:41

Maria se lauda peste tot ca ea conduce Prefectura ! Mai nou este peste tot cu subprefectul Cornel Murg,picior peste picior…Nu stim ce i-a facut dar subprefectul ii manca din palma…Ar fi buna o verificare la deconturile subprefectului,poate ne spune si daca face naveta din Cugir cu masina Prefecturii….

logic 18 noiembrie 2012 at 7:42

Dar e logic ca prefectul sa se inteleaga bine cu contabila. Asa se acopera niste cheltuieli. Aolo e treaba Curtii de Conturi.

macrocoruptie 18 noiembrie 2012 at 10:39

Pentru DGA si nu numai ! Este interesant de aflat cu ce bani si-a cumparat Maria Pavel 1000 de m2 de teren in Aba Iulia,cu ce bani si-a construit in 2007 ,o vila cu o suprafata de 243 m2 si cu ce bani si-a cumparat un apartament ,in 2008,in Timisoara.

vvv 18 noiembrie 2012 at 10:44

Ca angajat al Prefecturii confirm.Subprefectul Cornel Murg si Maria Pavel sunt aproape nedespartiti.Cand el in biroul doamnei,cand doamna in biroul lui.Nu stim cat se indragesc dar banii sigur ii leaga !

Lali 17 noiembrie 2012 at 19:47

Prefectura este terorizata de aceasta fiinta ! Ar fi bine sa se faca un control si cei de la DGA sa intrebe functionarii despre abuzurile ei,vor fi multe surprize.

Nicolae 17 noiembrie 2012 at 19:50

Sa spuna soferii Prefecturii , Iuoras si Deva, de cate ori au carat-o pe Maria si rudele acesteia pentru a-si rezolva problemele personale.De cate ori i-au facut acestia cumparaturile cu masinile Prefecturii ?

Nicolae 17 noiembrie 2012 at 19:52

Sa spuna soferii Prefecturii,Iuoras si Deva de cate ori au fost obligati sa o care pe Marie si rudele acesteia la cumparaturi sau pentru a-si rezolva problemele personale

Mihaela 17 noiembrie 2012 at 20:34

DGA sa verifice si cati bani a luat Maria Pavel ,in ultimii ani,cu ocazia alegerilor locale ,nationale si la referendum !

Mihaela 17 noiembrie 2012 at 20:39

Trebuie verificat si alt sef de la Prefectura, care ,impreuna cu sotia care lucreaza la Finante a facut o gramada de bani ,pacalind oamenii care vroiau sa obtina taxa de mediu

ioan 17 noiembrie 2012 at 21:35

s-au apucat scursorile sa scrie

vasile 17 noiembrie 2012 at 21:39

gunoiu de gligor no reusit s-o angajeze pe ilustra concubina -delia gligor in prefectura ,si acuma varsa, de ce nu scrie cat e de capabila consoarta sa pe la concursuri

Carcotasul 17 noiembrie 2012 at 22:48

La cat a folosit Pavaloaie banii publici si masinine institutiei ca sa-si transporte rudele, ar cam trebui sa plateasca. Numai cat rau a facut femeia asta la multi. Ea taia si spanzura! Toate concursurile din prefectura erau organizate de maria sa, asa ca de unde sa existe corectitudine. Sa dea si ea examen sa vedeti ce stie. Lucra altii pentru ea. Se zice ca si la proiectul finantat din fonduri europene derulat de prefectura lucra altii, iar ea ia banii!

Dora 18 noiembrie 2012 at 17:19

Jurnalistii sunt cei mai periculosi romani ! Eu zic sa-i impuscam ! Doamne cata minte pot sa aiba unii oameni…

Stan Patitul 17 noiembrie 2012 at 22:56

Vasile,te deranjeaza ca Iosif Gligor isi face datoria de jurnalist (cati sunt ca el?) si mai aflam si noi,muritorii de rand,cate ceva ? Sa inteleg ca esti si tu vreun escroc ,pe bani publici ?

Margareta 17 noiembrie 2012 at 23:24

Tare va doare de vreme ce improscati cu noroi familia lui Iosif Gligor !!! Vreti,nu vreti este unul dintre cei mai buni junalisti ! Din cate stiu eu,este casatorit si sotia a terminat dreptul ca sefa de promotie,daca nu va deranjeaza !

logic 18 noiembrie 2012 at 7:50

La cum este prezentat evenimentul de catre Iosif Gligor, felul in care face asocieri si incalca dreptul la prezumtia de nevinovatie, ma datermina sa aplic acelasi algoritm pentru Iosif Gligor. Domnule ….. „ziarist”? In fine, domnule numele gradul Iosif, daca dumneata ai o casa in Ungaria, la granita cu Austria, s-ar putea sa ai o legatura cu SIE? Assss, buuun, umbla vorba prin sat ca primulapartament obtinut de dumneata s-ar fi facut prin santaj. E adevarat? Unele articole si stiri date de dumneata catre auditoriu cica sunt la comanada pentru 30 de arginti. E corect? Iosif Gligor cati ofiteri si cu ce specializare ai cunoscut si cunosti? Cunosti? Doar curiozitatea, domnule. Sau sa te intreb altfel: cat de moral de consideri dumneata? Te consideri? Nu cred ca esti tu ala imaculat care sa ridice piatra. Atunci de ce o faci cu atata sarg?

Mariana 18 noiembrie 2012 at 10:02

Domnule ,,logic,, stiu ca lucrezi la Prefectura si o ,,aperi,, pe cuvioasa Maria Pavel,cea care a transformat Prefectura in propria mosie.Iti dau o veste proasta ! Si eu lucrez la Prfeectura si ceea ce apare in presa este doar foarte putin din ilegalitatile care se petrec aici.Fara suparare,Maria Pavel nu are nici un Dumnezeu ,și-a batut joc de toti angajatii.Nu conteaza decat buzunarul ei.

Eleonora 18 noiembrie 2012 at 17:21

Eu sic sa starpim toti ziaristii dintara asta ! Sa conduca hotii si escrocii in liniste ! Sa nu-i mai supere nimeni ! Ne meritam soarta,oameni buni !

logic 18 noiembrie 2012 at 7:58

Pe site-ul acestei foi conduse de „onorabilul” Mircea Trifu, comentariile sunt expuse „moderatiei”, un sinonim pentru cenzura. In Romania functiilesunt distorsionate, toti se cred judecatori, procurori, detectivi samd Liberattea de expresie este incalcata in numele murdaririi imaginii etc. Pamfletul chiar este o jignire. Aproape toti la care se fac referiri sunt indignati, nu suporta umorul sau ironia. Nimeni nu asteapta decizia instantei pentru a trage o concluzie. Nimeni nu da doi bani pe decizia instantei. Domnul Trifu Mircea care este invitat frecvent la radio Ardeleanul, unde dezbate diverse cu Iosif Gligor preia stiri de la acesta in maniera de interpretare a renumitului jurnalist cu parul putin prin s in codita. L-as intreba pe Mircea Trifu ce profesie si ce specializare are. Daca are vreun jurnalist angajat. Iosif Gligor ce pregatire are, in general. Ce il recomanda pentru functia lui? Ca fapt divers in Alba Iulia sunt multi ziaristi care nu au nici in clin nici in maneca ceva cu litera scrisa. In rest, numai bine.

LOGIC 2 18 noiembrie 2012 at 9:54

Domnule ,,logic,, lucrezi cumva la Prefectura ? Esti chiar atat de batut in cap incat sa nu vezi (citesti) ca aspectele de la Prefectura sunt confirmate de prefect si de seful IPJ ? Ai ce ai cu Iosif Gligor,de ce ? Pentru ca provoaca niste dezvaluiri ,care ne arata ce oameni corupti ne conduc ?Ce vina are el? Ce te doare de fapt ?

liviu 18 noiembrie 2012 at 8:37

prefectura = o institutie inutila , la cheremul celor alfati la putere ; le sesizezi, un aspect ilegal si dupa ce ca nu se sesizeaza, iti raspund aiurea in tranvai; ,ii intrebi de mere si ei vorbesc de pere, un personal descalificat profesional datorita obedientei conducatorilor care isi urmaresc interesul de partid si personal = o capusa a statului in teritoriu ,fara responsabilitati!!!!

Eleonora 18 noiembrie 2012 at 17:27

IMPORTANT ! DGA sa vada si afacerile cu taxa de mediu ale lui Nelu Fleseru sef si el la Prefectura si ale sotiei sale care lucreaza mare sefa la bani

Eugen Popa 18 noiembrie 2012 at 10:12

Vasile trage apa in piept si calmeaza-te !Gligor n-are concubina ,este casatorit legal .Si asa este,confirm si eu,sotia a terminat Dreptul ca sefa de promotie.Problema e insa la Prefectura ,nu in familia Gligor.Faci cumva parte din clanul care suge din banii Prefecturii ? Ce te deranjeaza ,ca a fost prinsa escroaca de Maria Pavel ? Toata Prefectura stie de escrocheriile acesteia.Stai ca este numai inceputul !

ANTICORUPTIE 18 noiembrie 2012 at 10:31

Domnilor de la DGA este interesant de aflat cu ce bani si-a cumparat Maria Pavel 1000 de m2 de teren in Aba Iulia,cu ce bani si-a construit in 2007 ,o vila cu o suprafata de 243 m2 si cu ce bani si-a cumparat un apartament ,in 2008,in Timisoara.

coruptie 18 noiembrie 2012 at 10:33

Apropo,domnilor de la DGA este interesant de aflat cu ce bani si-a cumparat Maria Pavel 1000 de m2 de teren in Aba Iulia,cu ce bani si-a construit in 2007 ,o vila cu o suprafata de 243 m2 si cu ce bani si-a cumparat un apartament ,in 2008,in Timisoara.

dorina 18 noiembrie 2012 at 13:49

delia sefa de promotie la cap sectia zootehnie

Dudu 18 noiembrie 2012 at 14:30

Dar cautati sa vedeti cum Atanasiu era tot cu masina Prefecturii la sediul DNA Cluj dupa votul de demitere a lu Basescu pe can prefect era simedru!

Ana Cosma 18 noiembrie 2012 at 16:28

Nu pot sa-i inteleg pe cei care apara escrocii !!!!!!!!Cat de tampiti putem sa fim noi romanii ! In orice tara civilizata ,un om ca Maria Pavel care a folosit masina Prefecturii sa-si plimbe sora de la Cluj si este cercetata penal de DGA, si-ar fi dat demisia imediat.La noi,ca la nimeni,aparam toate scursurile societatii,ajunse intamplator in functii publice…

M. 19 noiembrie 2012 at 7:04

Poate multi care cites cacest material o compatimesc pe aceasta Marie Pavel. Nu este cazul! Fiecare prefect care a venit la conducere de cand ea lucreaza in aceasta onorabila institutie a vrut sa scape de ea. A facut ce a facut si i-a imbrobodit pe toti. Ea le rezolva ~cazurile~ murdare si in special la fostul prefect Bardan. Ea ~rezolva~ cine trebuie sa vina in institutie, cine sa i-a concursul si cine sa plece daca erau deranjanti pentru conducere. Multi angajati si-au pierdut postul din cauza ei. Poate acum, ca iese la iveala putin din apucaturile si indeletnicirile ei, noul prefect v-a reusi sa scape de acest ~parazit~ care mai mult rau a facut.

Delia Gligor 19 noiembrie 2012 at 8:12

Oare de ce aceasta ancheta a parvenitului Gligor vine doar in momentul in care nevasta-sa nu a luat concursul pentru sef serviciu la Prefectura? Din 2011 pana acum de ce nu a facut-o. Se repeta cazul Kronospanului care era criticat aspru de Gligor pana ce i-au angajat fata acolo. Acesta nu mai este jurnalism ci santaj mediatic. Curiozitatea este daca Delia Gligor va fi angajata dinou in Prefectura dupa ceva timp de la aparitia acestui articol. Sefa de promotie….. La Aisteda hehehe. Este bine ca se ancheteaza asa ceva -… dar daca aceasta ancheta vine ca razbunare … este un semna de josnicie umana si profesionala din partea lu Gligor.

Daniela 19 noiembrie 2012 at 9:09

Din disperarea cu care atacati familia Gligor imi dau seama ca la Prefectura Alba se petrec lucruri necurate !Sper ca Iosif Gligor sa nu se opresca aici! Am inteles ca dupa alegeri vor fi reorganizate toate prefecturile,tocmai in ideea aceasta de a scapa de toti coruptii.

Daniela 19 noiembrie 2012 at 9:14

Din disperarea cu care atacati familia Gligor ,imi dau seama ca la Prefectura Alba se petrec lucruri necurate! Sunt sigur ca Iosif Gligor nu se va opri aici !Am inteles ca dupa alegeri prefecturile vor fi reorganizate,tocmai pentru a scapa de astfel de oameni.Poate o sa-si dea demisia pana atunci,cei cu musca pe caciula !

Comentariile sunt oprite