ANAT: Sejururi de 3,8 mil. euro achiziționate cu vouchere de vacanţă, în primele patru luni ale anului

Paul Voicu - Primar 2020

În primele patru luni ale anului, românii au cumpărat sejururi cu vouchere de vacanţă în valoare de 3,8 milioane de euro reprezentând mai mult de o treime din suma de 10 milioane de euro înregistrată pe întreaga perioadă a anului trecut, potrivit datelor Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Din păcate, eşuarea programului guvernamental, cu tot cu aprobarea Ordonanţei de Urgenţă 46, prin care se acordă vouchere de vacanţă şi bugetarilor, va face să înregistrăm anul acesta vânzări pe vouchere de vacanţă de cel mult de 15 milioane de euro, numai în sistemul privat, cel de stat probabil nefiind viabil în acest an„, spune  Alin Burcea, preşedintele ANAT.

ELIT

O mare parte din cele peste 419.000 de vouchere decontate în primele luni ale anului, reprezentând aproximativ 40% din numărul voucherelor acordate tot anul 2016, au fost folosite pentru cumpărarea de sejururi pe litoral în sezonul 2017.

Statisticile ANAT arată că până la finalul lunii iunie vânzările de vacanţe pe litoral prin agenţiile de turism sunt mai mari cu 12% faţă de anul trecut.

Mihail David - 2020

“2017 va fi un sezon cu mult mai bun decât în 2016, când vânzările de vacanţe pe litoral prin agenţiile de turism au crescut cu 12%. Avem transport rapid cu avionul, dar avem şi mai multe evenimente organizate vara aceasta, care vor atrage mai mulţi turişti români, dar şi străini”, explică Alin Burcea.

Din datele funizate până acum, în clasamentul staţiunilor de pe litoral preferate turişti conduce Mamaia, fiind urmată de staţiunile Eforie Nord şi Eforie Sud.

“Cererea de vacanţe la Eforie Nord sau Eforie Sud o depăşeşte cu mult pe cea de anul trecut, gradul de ocupare fiind de peste 80%, în luna iunie, potrivit discuţiilor avute de reprezentanţii ANAT cu hotelierii din zonă“, arată Adrian Voican, prim vicepreşedinte ANAT.

ANAT are ca membri activi 500 de agenţii de turism, care cumulează peste 85% din vânzările pachetelor de turism şi călătorie, estimate la aproape un miliard de euro anual şi au împreună peste 4.600 de angajaţi.

Industria turismului în România are peste 120.000 de angajaţi  şi contribuie la economia naţională cu aproape 2% din PIB.

Sursa: zf.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...