Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

ANALIZĂ| Rușii ar putea începe asaltul asupra Kievului în această seară, spun experții americani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rușii ar putea începe asaltul asupra Kievului în această seară, spun experții americani

Analiza unui important grup de analiză militară american sugerează că forțele ruse se pregătesc pentru un asalt asupra Kievului în zilele următoare – asaltul ar putea începe în această seară, potrivit Sky News.

Institutul pentru Studierea Războiului spune că forțele ruse se concentrează în periferia de est, nord-vest și vest a capitalei. Dată publicității luni seara, evaluarea sugerează că atacul va avea loc „în următoarele 24-96 de ore”.

„Rușii aduc provizii și întăriri și efectuează atacuri cu artilerie și rachete pentru a slăbi apărarea și a intimida apărătorii înaintea unui astfel de asalt”, se arată în raport.

Analiza indică faptul că operațiunea ar putea semnala un moment cheie în invazia lui Putin, având în vedere lipsa de certitudine în ceea ce privește șansele de succes a unei încerări de a prelua controlul orașului.

„Este prea devreme pentru a evalua eficacitatea probabilă a oricărei încercări rusești de a finaliza încercuirea Kievului sau de a ocupa orașul în acest moment”, se mai arată.

„Dacă trupele ruse au fost capabile să aprovizioneze, să reorganizeze și să planifice operațiuni simultane deliberate și coordonate de-a lungul mai multor axe de avans în jurul și în capitală, ele ar putea avea mai mult succes în această operațiune decât au avut în întreprinderile anterioare”, mai menționează raportul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea