Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

ANAF va cere băncilor să-i comunice zilnic ce bani au în cont cei cu popriri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ANAF va cere băncilor să-i comunice zilnic ce bani au în cont cei cu popriri

ANAF vrea să oblige băncile să-i transmită zilnic sumele existente în conturile bancare ale celor cu propriri și care pot fi plătite în procedurile de executare silită.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) se pregătește să introducă obligativitatea instituțiilor de credit de a-i transmite zilnic sumele existente în conturile bancare și care pot fi plătite în procedurile de executare silită, scrie Profit.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Măsura este argumentată prin faptul că, până în prezent, o singură bancă a semnat cu ANAF convenția-cadru pentru acest schimb de informații.

Informațiile despre sumele disponibile în conturile bancare ale celui poprit ar ajuta aplicația e-Popriri a ANAF să nu încaseze în același timp, din mai multe locuri, sume de bani peste cele datorate de către contribuabilul poprit.

Platformă specială pentru cei cu popriri

Din iunie 2017, actele de executare silită privind înființarea și ridicarea popririlor bancare se comunică instituțiilor de credit printr-o platformă pentru descărcarea fișierelor ce conțin actele de executare.

Începând cu anul 2021, mecanismul de poprire a conturilor în mediul electronic a fost dezvoltat prin implementarea unor noi funcționalități, astfel încât să nu afecteze disponibilitățiie bănești existente în conturile bancare ale debitorilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea