Rămâi conectat

Curier Județean

Amplă desfăşurare de forţe pe şoselele judeţului Alba

Publicat

în

Poliţiştii Serviciului Rutier au organizat pe DN 1 şi DN 7 o acţiune de verificare a legalităţii privind timpul de odihnă alocat de fiecare şofer de pe maşinile destinate  transportului rutier de mărfuri şi transportului public de persoane. Au fost verificate 38 de autovehicule destinate transportului public de persoane fiind aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 6.634 lei. Tot lucrătorii Serviciului Rutier au organizat pe DN 1 şi o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză. Au fost aplicate 61 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.760 de lei, au fost reţinute 2 permise de conducere şi un certificat de înmatriculare.
A fost organizată şi împreună cu reprezentanţii R.A.R. Alba o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere datorate stării tehnice necorespunzătoare a autovehiculelor. Au fost aplicate un număr total de 45 de sancţiuni contravenţionale, din care 24 pentru defecţiuni tehnice constatate, în valoare totală de 12.370 lei. Au fost reţinute 11 certificate de înmatriculare şi două permise de conducere.
lÎn 12 mai, la 5 minute după miezul nopţii, agenţii de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei municipiului Sebeş a oprit în trafic pentru control în Lancrăm  o autoutilitară condusă de M.S.T., de 24 de ani, din Sebeş. În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a constatat că şoferul autoturismului nu poseda permis de conducere.
lMiercuri, la ora 17.50, poliţiştii din Aiud au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în Polonia, condus de un tânăr de 23 de ani, din Aiud.  În urma verificărilor făcute de poliţişti a rezultat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. I s-a întocmit dosar penal.
lPoliţişti Formaţiunii Rutiere Teiuş au oprit pentru control un autoturism condus de C.F., de 36 de ani, din judeţul Hunedoara. În urma verificărilor efectuate de poliţişti a rezultat că permisul de  conducere al şoferului era suspendat de autorităţile spaniole, fără a avea drept de circulaţie pe teritoriul României. I s-a întocmit dosar penal.
lMiercuri,  la ora 17,15, agenţii Postului de Poliţie Ceru Băcăinţi au oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de V.I., de 58 de ani, din Simeria, judeţul Hunedoara. În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a constatat că şoferul autoturismului avea permisul de conducere anulat din data de 3.03.2009. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost anulat. (N.I.T.)

Publicitate

Curier Județean

ACCIDENT rutier GRAV pe DN1, la intrare în Aiud: Trei răniți după ce o mașină a intrat într-un cap de pod. Trafic BLOCAT

Publicat

în

ACCIDENT rutier GRAV pe DN1, la intrare în Aiud: Trei răniți după ce o mașină a intrat într-un cap de pod. Trafic BLOCAT

Un accident rutier a avut loc vineri, 21 ianuarie, în jurul orei 20.40, pe Drumul Național 1, la intrarea în municipiul Aiud.

Trafic blocat pe DN1, la intrarea în Aiud, pe sensul de mers Unirea – Aiud din cauza unui accident rutier.

Din primele date se pare ca un autoturism a intrat in coliziune cu un cap de pod si s-a răsturnat. Sunt trei victime, din care una posibil sa fie rănită grav.

Electrica Furnizare Discount

 

Citește mai mult

Curier Județean

IPJ Alba: Recomandări pentru conducătorii auto, în scopul creșterii siguranței în trafic

Publicat

în

IPJ Alba: Recomandări pentru conducătorii auto, în scopul creșterii siguranței în trafic

Inspectoratul de Poliție Județean Alba transmite câteva reconamdări conducătorilor auto, în vederea creșterii siguranței în trafic.

Recomandări pentru siguranța traficului rutier

Electrica Furnizare Discount
  • Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.
  • Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!
  • Păstrați în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!
  • Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Citește mai mult

Curier Județean

IPJ Alba: Peste 150 de polițiști vor asigura ordinea și siguranță publică în minivacanța de Mica Unire

Publicat

în

IPJ Alba: Peste 150 de polițiști vor asigura ordinea și siguranță publică în minivacanța de Mica Unire

Peste 150 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba vor acţiona, zilnic, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică şi pentru ca cetățenii din judeţul Alba să se poată bucura, în linişte, de minivacanţa prilejuită de Unirea Principatelor Române.

În perioada 21 – 24 ianuarie 2022, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va intensifica acţiunile, va suplimenta efectivele de siguranţă publică şi va asigura prezenţa echipajelor de poliţie pentru menținerea climatului de siguranță publică, prevenirea faptelor antisociale și asigurarea unei intervenții prompte la evenimente.

Citește și:  Unirea cea mică de la 1859, un prim pas spre Marea Unire de la 1918

Zilnic, vor acţiona, în medie, 150 de poliţişti, cu 70 de mijloace auto, care vor fi prezenți în zonele aglomerate și în stațiunile turistice și vor urmări inclusiv respectarea măsurilor de sănătate publică, în contextul pandemiei de Sars Cov 2.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Pentru prevenirea accidentelor de circulație şi combaterea excesului de viteză, poliţiştii de la rutieră vor acţiona cu 12 aparate radar şi vor asigura prezenţa în trafic, pentru depistarea şi sancţionarea, cu fermitate, a conducătorilor auto care încalcă normele privind circulaţia pe drumurile publice.

Având în vedere numărul în creștere a cazurilor de Covid 19, facem un nou apel către cetățeni, să respecte măsurile de protecție sanitară, pentru a limita răspândirea virusului Sars Cov 2.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare