AMENZI uriașe pentru șoferii care aruncă GUNOAIE pe drumurile publice. Ce sancțiuni riscă aceștia

Paul Voicu - Primar 2020
AMENZI uriașe pentru șoferii care aruncă GUNOAIE pe drumurile publice. Ce sancțiuni riscă aceștia

Legea care i-ar putea civiliza pe șoferii din România. Schimbările propuse cu privire la Ordonanța 43/1997, anunță amenzi drastice pentru participanții la trafic care aruncă gunoaie pe drumurile publice.

Modificările sunt conţinute în Proiectul de Ordonanţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea OG nr. 43/1997 privind regimul juridic al drumurilor. Acesta a fost lansat luni în dezbatere publică şi poate fi consultat aici.

ELIT

Potrivit avocatnet.ro, printre schimbările propuse cu privire la Ordonanţa 43/1997, se numără şi sancţionarea celor care aruncă şi depozitează gunoaie pe anumite porţiuni ale drumurilor publice sau în zone adiacente.

Aceştia vor fi amendaţi cu 2.000-6.000 de lei.

Mihail David - 2020

Proiectul prevede că se va sancţiona cu amendă de la 2.000 la 6.000 de lei „aruncarea şi depozitarea gunoaielor în zona de siguranţă a drumurilor şi podurilor” şi „aruncarea şi depozitarea gunoaielor în locurile de parcare, oprire şi staţionare altele decât cele provenite din oprirea / staţionarea participanţilor la trafic în locurile de parcare, oprire şi staţionare”.

Din păcate, noile sancţiuni nu se aplică, pentru moment, fiind nevoie ca proiectul de ordonanţă să fie adoptat de Guvern şi actul normativ astfel adoptat să apară în Monitorul Oficial, precizează sursa citată.

sursa: gandul.info

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...