Rămâi conectat

Actualitate

Amenzi de peste 4 milioane de lei în iulie, în urma controalelor vizând respectarea măsurilor de protecţie sanitară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au fost aplicate şi 1.344 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 552.09 lei, pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, conform Legii nr. 61/1991.

Aproape 3.900 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 4 milioane de lei, date în urma controalelor vizând respectarea măsurilor de protecţie sanitară, în iulie/ Controalele la terase şi în mijloacele de transport, intensificate

Aproape 3.900 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 4 milioane de lei, au fost date, în cursul lunii iulie, în urma controalelor vizând respectarea măsurilor de protecţie sanitară, transmite News.ro. Controalele făcute de poliţişti, jandarmi şi angajaţii instituţiilor cu atribuţii în prevenirea răspândirii SARS-COV-2 la terase şi în mijloacele de transport au fost intensificate după creşterea numărului de cazuri de infectare din ultima perioadă.

”Având în vedere situaţia generală din ultima perioadă, numărul mare de cazuri confirmate în ultima săptămână, la nivel strategic s-au dispus măsuri de intensificare a controalelor, organizarea de echipe de control mixte şi suplimentarea efectivelor, principalele zone vizate în acest weekend fiind localurile, cluburile, terasele şi mijloacele de transport”, a anunţat, luni, Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

La activităţi au participat, în medie, zilnic, aproximativ 8.000 de angajaţi ai MAI (peste 5.000 de poliţişti, 2.200 de jandarmi, 570 de poliţişti de frontieră, 190 de pompieri şi 22 de lucrătri IGAv), circa 1.550 de poliţişti locali, 60 de reprezentanţi ai ANSVSA, 25 de inspectori ANPC, 35 de reprezentanţi ai structurilor Ministerului Sănătăţii, 65 de angajaţi ai Ministerului Muncii, 7 angajaţi ai Ministerului Transporturilor şi 41 de reprezentanţi ai autorităţilor publice locale.

”În urma misiunilor derulate în perioada 31 iulie – 2 august 2020 pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară, au fost controlate 14.931 de societăţi comerciale şi au fost aplicate 3.844 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.086.228 lei, atât operatorilor economici, cât şi persoanelor fizice”, a precizat MAI.

Dintre acestea, 67 de sancţiuni contravenţionale au fost date operatorilor economici pentru organizarea de activităţi în spaţiul public sau privat pentru care au fost instituite interdicţii şi restricţii şi unde nu au fost respectate regulile de amenajare a spaţiilor sau alte prevederi specifice, în valoare de 77.799 lei; 41 de sancţiuni contravenţionale persoanelor fizice pentru participarea la activităţi în spaţiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicţii şi restricţii, în valoare de 27.550 lei; 2.388 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 296.125 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

Totodată, a fost verificat modul de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă în mijloacele de transport în comun şi au fost aplicate 1.339 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 162.800 lei, astfel: 204 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 16.250 lei, pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măştii de protecţie de către conducătorul auto; 1.072 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 146.550 lei, pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare de către pasageri, a măştii de protecţie, în mijlocul de transport pe toată durata călătoriei.

Sursa: g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Plafonarea prețurilor la alimentele de bază ar putea fi prelungită până la 31 decembrie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Plafonarea prețurilor la alimentele de bază ar putea fi prelungită până la 31 decembrie 2024 Marcel Ciolacu, premierul României,  a declarat, luni, că susține amendamentul care prelungește plafonarea adaosurilor la prețurile alimentelor de bază până la 31 decembrie 2024. „Susțin amendamentul depus astăzi în Parlament de PSD, amendament care prelungește plafonarea adaosurilor la prețurile alimentelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea