Rămâi conectat

Curier Județean

Amenzi de peste 36.000 de lei aplicate de polițiștii din Alba șoferilor care au încălcat normele legale privind circulația pe drumurile publice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii rutieri au depistat, în doar două zile, 154 de conducători auto ce au încălcat normele legale privind circulația pe drumurile publice. 11 conducători auto au pus în pericol siguranţa circulaţiei rutiere conducând sub influenţa băuturilor alcoolice, iar 3 s-au angajat în depăşiri neregulamentare. Pentru a avea un trafic rutier sigur, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă conducătorilor auto să adopte un comportament preventiv şi să respecte toate regulile privind circulaţia pe drumurile publice.

In zile de 31 august şi 1 septembrie 2018, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut ca scop creşterea gradului de siguranţă rutieră. La acţiune, alături de poliţiştii rutieri, au participat poliţiştii de ordine publică, cu atribuţii în domeniul poliţiei rutiere, urmărindu-se în principal, depistarea şoferilor care condus autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.

În cele două zile de acţiune, au fost constatate 154 de abateri de natură contravenţională de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice. În urma testărilor efectuate, privind consumul de alcool, poliţiştii au depistat 11 conducători auto ce erau sub influenţa alcoolului. Faţă de 4 dintre aceştia, pentru care aparatele etilotest au indicat valori mai mari de 0,40 mg/litru alcool pur în aerul expirat, au fost întocmite dosare penale, iar restul au fost sancţionaţi contravenţional, complementar amenzilor fiind dispusă suspendarea permiselor de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Totodată, poliţiştii au depistat 3 conducători auto ce au pus în pericol siguranţa lor şi a celorlalți participanţi la trafic, angajându-se în depăşiri neregulamentare. Şi faţă de aceştia, complementar amenzii, a fost dispusă măsura suspendării permisului de conducere.

Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 36.220 lei.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă conducătorilor auto:

• Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, riscaţi şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru şoferii depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. În plus, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.
• Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare;
• Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.
• Respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi politeţea rutieră!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Indiferență crudă față de durerea animalelor: Două pisici au fost otrăvite, în cartierul albaiulian „Tolstoi”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Indiferență crudă față de durerea animalelor: Două pisici au fost otrăvite, în cartierul albaiulian „Tolstoi” Într-un colț liniștit al cartierului Tolstoi, pe strada Septimius Severus, au avut loc în ultimele zile două evenimente, care au scos incă o dată la lumină latura întunecată a naturii umane. În decursul a opt zile, două pisici inocente au […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea