Amenzi de până la 2.900 de lei pentru șoferii care fac LIVE pe Facebook! Se modifică Codul Rutier! Află ce alte sancțiuni sunt prevăzute

Tot mai multe sunt accidentele în care oamenii își pierd viața, din cauza șoferilor care fac Live pe Facebook, în timp ce se află la volan. Potrivit unui proiect de lege, aceștia ar putea fi sancționați drastic. 

Codul Rutier ar putea fi modificat în perioada următoare, potrivit unui proiect de lege publicat astăzi de Ministerul de Interne.

ELIT

Acesta prevede prevede ”interzicerea, în timpul mersului, a ținerii în mână sau folosirii cu mâinile în orice mod nu numai a telefonului mobil, ci și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video (ex. tablete)”, iar amenzile pentru șoferii care intră în direct pe Facebook, în timp ce se află la volan sunt cuprinse între 1.300 de lei şi 2.900 de lei.

În plus, sancțiunea cu amendă va fi aplicată și conducătorilor de vehicule pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii permisului de conducere (ex. bicicliști).

„Având în vedere gradul de pericol al faptei de a utiliza telefonul mobil, sau orice alt dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în alte condiții decât cele permise, a fost introdus un mecanism mai aspru de sancționare pentru situația în care concomitent cu această faptă este încălcată o altă regulă privind circulația vehiculelor.

Astfel, pe lângă amendă se va aplica sancțiunea contravențională complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile pentru conducătorii de autovehicule”, se arată în proiectul de modificare a Noului Cod Rutier

Sursa: a1.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419