Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Amenzi de aproape 250.000 de lei aplicate, în luna iunie, de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În luna iulie a.c., Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba a efectuat 324 de acţiuni de control, constatând 175 de contravenții. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 246.750 lei. Valoarea vărsămintelor la buget (încasate operativ şi din executări silite) a fost de 36.250 lei.

Potrivit raportului de activitate al instituției au fost sancționate neregulile depistate la: produse alimentare – 89 de cazuri; produse nealimentare – 19; servicii nealimentare – 12; servicii alimentare – 7; alte segmente – 48.

Valoarea totală a produselor și serviciilor neconforme extracomunitare controlate în perioada raportată a fost de 6.569 de lei. Valoarea produselor distruse a fost de 967 de lei.

O atenţie deosebită a fost acordată şi verificării operatorilor economici din localităţile aflate în afara reşedinţei de judeţ  şi a celor aflaţi în mediul rural. Măsurile luate în conformitate cu prevederile legale s-au bazat şi pe examinarea unor  probe recoltate din loturi de produse asupra cărora au existat indicii că pot prejudicia viaţa, sănătatea sau securitatea consumatorilor. Scopul acestor acţiuni a fost de a împiedica punerea pe piaţă a unor produse nesigure sau neconforme şi reducerea controalelor la operatorii economici care vând aceste produse”, precizează reprezentantul CJPC Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Peste 400 de persoane legitimate în Alba, prin intermediul aplicației eDAC, în 24 de ore: Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 400 de persoane legitimate în Alba, prin intermediul aplicației eDAC, în 24 de ore: Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor Joi, 25 aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea