Rămâi conectat

Ştirea zilei

AMENZI de 14.000 de lei pentru 287 de persoane din Alba, care NU purtau sau purtau necorespunzător masca de protecție sanitară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

AMENZI de 14.000 de lei pentru 287 de persoane din Alba, care NU purtau sau purtau necorespunzător masca de protecție sanitară.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combatere a prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost depistate 287 de persoane care nu purtau sau purtau necorespunzător masca de protecție sanitară. Începând de azi, 16 octombrie, în 13 localități ale județului este obligatorie purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice deschise.

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate în sistem integrat, noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţile desfăşurate au participat 251 de polițiști, polițiști locali, precum și reprezentanți de la Protecția Consumatorului, Ministerului Sănătății și autorității publice locale.

În cadrul acțiunilor de control au fost verificate 179 societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 207 mijloace de transport, din care 103 de mijloace de transport în comun și au fost legitimate 1.966 de persoane.

Echipele de control au depistat 287 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii 55/2020, cu amenzi în valoare de 14.000 lei.

De exemplu, în municipiul Sebeș a fost organizată o acțiune punctuală pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului. Au fost verificate 37 de societăți comerciale și legitimate 110 persoane.
Au fost aplicate 64 de sancțiuni contravenționale, din care 58 penru nerespectarea masurilor de protecție individuală, conform Legii 55/2020. La acțiune au participat și jandarmii și lucrători ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență.
La Alba Iulia polițiștii au verificat 65 de mijloace de transport, 26 de societăți comerciale și au aplicat 71 de sancțiuni, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
Și la Aiud polițiștii au verificat 27 de societăți comerciale, 42 de mijloace de trasnport, au legitimat 151 de persoane și au aplicat 48 de sancțiuni contravenționale conform Legii 55/2020.

Reamintim faptul că, începând de azi, 16 octombrie, în 13 localități din județul Alba ( Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Câmpeni, Ocna Mureș, Blandiana, Ciugud, Cricău, Hopârta, Săliștea, Stremț, Unirea și Vințu de Jos) a fost instituită obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere masul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

În context, polițiștii vor intensifica activitățile informativ – preventive cu privire la respecte măsurile de protecție individuală, de distanțare socială și de igienă personală.

Ne dorim ca toate persoanele să înţeleagă şi să respecte aceste recomandări, pentru a fi nevoiţi cât mai rar să aplicăm sancţiuni ca urmare a încălcării normelor legale.

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii SARS-COV-2.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea