Amendamentele la Legea descentralizării pot fi depuse până luni – Vezi proiectul integral
Grupurile parlamentare pot depune amendamente la Legea descentralizării până luni ora 15.00, iar şedinţa de plen pentru procedura asumării răspunderii Guvernului va avea loc marţi, a anunţat Miron Mitrea, vicepreşedinte al Camerei, citat de Mediafax.
„Am decis ca toate grupurile parlamentare să primească astăzi (vineri – n.r.) forma trimisă de Guvern privind legea descentralizării, de fapt ei o cunosc în mare măsură, atât pe grupuri un exemplar pe hârtie şi apoi va fi pus pe site-ul Camerei şi pe contul fiecărui deputat. Până luni la ora 15.00 vor depune amendamente, luni, marţi Guvernul va decide când va avea loc şedinţa de Guvern în care va discuta amendamentele şi marţi va exista în plen procedura de asumare, ora o vom stabili luni în şedinţa Birourilor Permanente„, a precizat Mitrea, după şedinţa conducerii Parlamentului.
Întrebat dacă nu e prea scurt termenul pentru depunerea amendamentelor, Mitrea a spus că este vorba despre o lege pe care s-au purtat discuţii cu fiecare grup parlamentar în parte şi că toate grupurile au depus amendamente de care s-a ţinut cont.
„Unele amendamente au fost respinse, bineînţeles, probabil ne vom trezi în situaţia în care Guvernul le-a mai vizat şi le-a mai respins o dată, dar, formal, trebuie să dăm parlamentarilor această posibilitate„, a adăugat Miron Mitrea.
Guvernul intenţionează să se reunească, marţi dimineaţă, în şedinţă specială pentru a discuta amendamente care vor fi depuse de parlamentari la proiectul descentralizării, după care, marţi după-amiază, să se prezinte în plenul Parlamentului pentru a-şi angaja răspunderea, au declarat surse oficiale.
Guvernul a aprobat, joi, proiectul legii descentralizării, documentul urmând să fie transmis imediat Parlamentului.
Executivul a anunţat anterior că îşi va angaja răspunderea pentru proiectul descentralizării săptămâna viitoare, 19 noiembrie.
Vicepremerul Liviu Dragnea, coordonatorul proiectului de lege, a precizat că domeniile care vor fi descentralizate, ca şi competenţe, atribuţii şi instituţii, sunt sănătatea, agricultura, mediul, cultura, tineretul şi sportul, autorizarea şi clasificarea în turism, cluburile şi bazele sportive, taberele şcolare, precum şi competenţele teritoriale legate de pescuit.
Clădirile cinematografelor nu vor fi transferate autorităţilor locale, a mai precizat Dragnea, pentru că majoritatea acestor imobile sunt afectate de contracte de închiriere.
Dragnea a mai spus că poliţia nu se descentralizează, ci dimpotrivă „se întăreşte”, iar în aceeaşi situaţie se află şi Agenţia de Prestaţii Sociale.
Potrivit lui Dragnea, în urma procesului, aproximativ 14.000 de oameni vor lucra în instituţiile descentralizate, fiind preluaţi din subordinea ministerelor, cu toate drepturile actuale şi cu cheltuielile de personal aferente, la instituţiile descentralizate care vor intra în subordinea autorităţilor locale.
Descentralizarea va implica, totodată, transferul a circa 2.000 imobile din domeniul public al statului în domeniul public al unităţilor teritoriale.
Vezi proiectul integral al Legii descentralizării AICI
Sursa: mediafax.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Replică PSD Alba: În loc să muncească pentru pensionari, conducerea PNL a Casei de Pensii se laudă și minte în presă. DEMISIA!
Replică PSD Alba: În loc să muncească pentru pensionari, conducerea PNL a Casei de Pensii se laudă și minte în presă. DEMISIA! Casa de Pensii Alba, condusă de PNL, ÎȘI BATE JOC DE PENSIONARI ȘI MINTE CU NERUȘINARE! În loc să muncească serios pentru a corecta numeroasele erori apărute în recalcularea pensiilor din județul Alba, […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii5 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii14 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată