Rămâi conectat

Politică Administrație

Amendamentele la Legea descentralizării pot fi depuse până luni – Vezi proiectul integral

Ziarul Unirea

Publicat

în

Grupurile parlamentare pot depune amendamente la Legea descentralizării până luni ora 15.00, iar şedinţa de plen pentru procedura asumării răspunderii Guvernului va avea loc marţi, a anunţat Miron Mitrea, vicepreşedinte al Camerei, citat de Mediafax.

Am decis ca toate grupurile parlamentare să primească astăzi (vineri – n.r.) forma trimisă de Guvern privind legea descentralizării, de fapt ei o cunosc în mare măsură, atât pe grupuri un exemplar pe hârtie şi apoi va fi pus pe site-ul Camerei şi pe contul fiecărui deputat. Până luni la ora 15.00 vor depune amendamente, luni, marţi Guvernul va decide când va avea loc şedinţa de Guvern în care va discuta amendamentele şi marţi va exista în plen procedura de asumare, ora o vom stabili luni în şedinţa Birourilor Permanente„, a precizat Mitrea, după şedinţa conducerii Parlamentului.

Întrebat dacă nu e prea scurt termenul pentru depunerea amendamentelor, Mitrea a spus că este vorba despre o lege pe care s-au purtat discuţii cu fiecare grup parlamentar în parte şi că toate grupurile au depus amendamente de care s-a ţinut cont.

Unele amendamente au fost respinse, bineînţeles, probabil ne vom trezi în situaţia în care Guvernul le-a mai vizat şi le-a mai respins o dată, dar, formal, trebuie să dăm parlamentarilor această posibilitate„, a adăugat Miron Mitrea.

Guvernul intenţionează să se reunească, marţi dimineaţă, în şedinţă specială pentru a discuta amendamente care vor fi depuse de parlamentari la proiectul descentralizării, după care, marţi după-amiază, să se prezinte în plenul Parlamentului pentru a-şi angaja răspunderea, au declarat surse oficiale.

Guvernul a aprobat, joi, proiectul legii descentralizării, documentul urmând să fie transmis imediat Parlamentului.

Executivul a anunţat anterior că îşi va angaja răspunderea pentru proiectul descentralizării săptămâna viitoare, 19 noiembrie.

Vicepremerul Liviu Dragnea, coordonatorul proiectului de lege, a precizat că domeniile care vor fi descentralizate, ca şi competenţe, atribuţii şi instituţii, sunt sănătatea, agricultura, mediul, cultura, tineretul şi sportul, autorizarea şi clasificarea în turism, cluburile şi bazele sportive, taberele şcolare, precum şi competenţele teritoriale legate de pescuit.

Clădirile cinematografelor nu vor fi transferate autorităţilor locale, a mai precizat Dragnea, pentru că majoritatea acestor imobile sunt afectate de contracte de închiriere.

Dragnea a mai spus că poliţia nu se descentralizează, ci dimpotrivă „se întăreşte”, iar în aceeaşi situaţie se află şi Agenţia de Prestaţii Sociale.

Potrivit lui Dragnea, în urma procesului, aproximativ 14.000 de oameni vor lucra în instituţiile descentralizate, fiind preluaţi din subordinea ministerelor, cu toate drepturile actuale şi cu cheltuielile de personal aferente, la instituţiile descentralizate care vor intra în subordinea autorităţilor locale.

Descentralizarea va implica, totodată, transferul a circa 2.000 imobile din domeniul public al statului în domeniul public al unităţilor teritoriale.

Vezi proiectul integral al Legii descentralizării AICI

Sursa: mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea