Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Amendament la bugetul de stat pentru anul 2024, depus de PNL: Se vrea introducerea unei prevederi prin care nu vor fi alte creșteri de taxe și impozite

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Amendament la bugetul de stat pentru anul 2024, depus de PNL: Se vrea introducerea unei prevederi prin care nu vor fi alte creșteri de taxe și impozite

Deputatul PNL de Alba Florin Roman, împreună cu deputatul PNL Bogdan Huțucă, au depus un amendament asupra proiectului de lege privind bugetul de stat pentru anul 2024.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„După articolul 80, se introduce un nou articol 801, cu următorul cuprins:

Art. 801 – În temeiul prevederilor art.3 lit.e), ale art.4 alin.(2) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, și ale art.5 alin.(2) lit.d) din Legea nr.69/2010 a responsabilitatii fiscalbugetare, cu modificările și completările ulterioare, pe parcursul exercițiului financiar 2024 nu se adoptă/aprobă acte normative cu intrarea în vigoare înainte de 01.01.2025, prin care se realizează creșteri ale cotelor de impozitare sau lărgirea bazelor de impozitare, în vigoare la data de 01.01.2024, se elimină sau se reduc facilități existente sau prin care se stabilesc alte impozite și taxe decât cele avute în vedere la fundamentarea veniturilor bugetului general consolidat, prevăzute de prezenta lege”, se arată în amendamentul propus de către Florin Roma și Bogdan Huțuca.

Citește și: Antreprenorii români vor fi în vizorul ANAF, în 2024: Noile taxe şi impozite aduc și controale mai intense

În motivarea amendamentului, cei doi deputați au explicat faptul că „proiectul de buget de stat și proiectul de buget de asigurări sociale de stat pentru anul 2024 au fost construite în baza unui cadru fiscal aplicabil de la data de 1 ianuarie 2024.

Așadar, în vederea întăririi disciplinei financiare și a asigurării predictibilității politicii fiscale, este necesară introducerea în Legea bugetului de stat pentru anul 2024 a unei prevederi exprese și explicite privind menținerea unui nivel predictibil de impozitare.

Acesta reprezintă și un principiu enunțat și asumat de către Guvernul României și de către Ministerul finanțelor, că pe parcursul anului 2024 NU se introduc impozite, taxe sau contribuţii obligatorii noi, NU se majorează cele existente și nici nu se lărgesc bazele de impunere, NU se elimină și NU se reduc facilităţi existente – condiție esențială pentru a asigura o creștere economică solidă și pentru a proteja antreprenorii români și puterea de cumpărare a populației”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea