Rămâi conectat

Actualitate

Antreprenorii români vor fi în vizorul ANAF, în 2024: Noile taxe şi impozite aduc și controale mai intense

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Antreprenorii români vor fi în vizorul ANAF, în 2024: Noile taxe şi impozite aduc și controale mai intense

ANAF intensifică presiunea asupra antreprenorilor din România, într-un context în care Guvernul a impus majorări semnificative de taxe și impozite în acest an.

Impactul acestor modificări a fost resimțit nu doar în sfera fiscală, ci și în creșterea costurilor pentru produse și servicii, afectând grav nivelul de trai și puterea de cumpărare a populației.

Creșterea TVA-ului, majorările de accize și impunerea taxei pe adaosul de zahăr reprezintă doar câteva exemple ale măsurilor adoptate în 2023 de coaliția PSD – PNL, aducând prejudicii semnificative antreprenorilor români. În plus, legislația privind plafonarea adaosului comercial adaugă o doză suplimentară de complexitate, generând incertitudine în rândul afacerilor din cauza aspectelor subiective sau interpretabile.

Analiza efectuată de PwC România a dus la o concluzie alarmantă: firmele supuse acestor majorări fiscale vor fi vizate în 2024 de controale sporite, sancțiuni și amenzi din partea ANAF și a altor instituții guvernamentale. Nicio afacere nu pare a scăpa de aceste inspecții, care vor viza respectarea riguroasă a noilor reglementări fiscale.

Citește și: Datorii la ANAF: Ce spune legislaţia despre prescrierea acestora, pentru persoanele fizice

„Aceste majorări de cote vin într-un context cu inflaţie ridicată. Întrucât se vor reflecta în preţuri destul de repede, acestea vor scădea puterea de cumpărare şi consumul, afectând atât consumatorii, populaţia, cât şi producătorii şi comercianţii”, au avertizat reprezentanții PwC România.

În urma emiterii OUG 67, Consiliul Concurenței, ANAF și Direcția Generală Antifraudă au demarat imediat controale intense pentru monitorizarea și verificarea modului de aplicare a ordonanței. Sancțiunile au fost prompte pentru încălcările cotelor de adaos, iar documentul avertizează asupra continuării acestor controale în viitor.

Sursa: playtech.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea