Amendă de 8.400 de lei la Pensiunea Drumul Dragostei, după nunta cu toxiinfecție alimentară. DSVSA Alba a sistat activitatea blocului alimentar

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

DSVSA Alba a constituit o comisie de anchetă care împreună cu reprezentanţii DSP Alba a participat la investigarea cauzelor care au determinat episodul de toxiinfecţie alimentară de la Pensiunea Drumul Dragostei, obiectiv ce aparţine de SC Elio Trans Tour SRL Vinţu de Jos , jud. Alba.

În cursul investigaţiilor reprezentanţii DSVSA Alba au prelevat probe pentru analize de laborator atât prime din materiile de origine animală utilizate la prepararea meniurilor cât şi din probele de preparate culinare servite cu ocazia evenimentului şi păstrate de către unitate ca şi contraprobe în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

USR - Alegeri parlamentare 2020

În urma rezultatelor de laborator, la preparatele culinare, s-au izolat germeni din genul Stafilococ coagulazo pozitivi, Enterobacteriacee şi E. Coli beta gluco pozitivă din aperitiv rece şi prăjitură asortată. Tulpinile izolate au fost expediate la IISPV Bucureşti în vederea serotipizării şi testării rezistenţei antimicrobiene.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Pentru probele de materiile de origine animală utilizate la prepararea meniurilor, urmează să se primească rezultatele, acestea fiind în lucru la LSVSA Alba.

Urmare a deficienţelor constatate cu ocazia controlului la unitate, s-a dispus sistarea activităţii în blocul alimentar până la remedierea deficienţelor, precum şi sancţionarea contravenţională în conformitate cu HG 984/2005 cu modificările şi completările ulterioare cu amendă în valoare de 8.400 lei.

Citiți și UPDATE / VIDEO: Suspiciune de toxiinfecție alimentară la o pensiune aflată în drumul spre Vințu de Jos. 9 persoane din cele 37 consultate, au rămas internate. Direcția de Sănătate Publică Alba a deschis o anchetă

Inspectorii DSVSA Alba au dispus efectuarea unei acţiuni de dezinfecţie generală a obiectivului, remedierea deficienţelor de ordin structural şi investigarea suplimentară a stării de sănătate a tuturor persoanelor care manipulează alimente, pentru a preîntâmpina apariţia toxiinfecţiilor alimentare.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419