Ambulanțierul care a cărat în spate o bătrână bolnavă dintr-un cătun din Apuseni trebuie să dea explicații pentru încălcarea protocolului. Colegii: ”Haideți să arătăm că noi îl respectăm”
Nicio faptă bună nu rămâne nepedpsită. O ilustrează perfect cazul ambulanțierului Dumitru Ignat, cel care a cărat o bătrână bolnavă în spate până la maşină, din cauza drumului impracticabil, și care acum va trebui să dea cu subsemnatul la superiori pentru nerespectarea protocolului.
Colegii lui Igant sunt indignaţi de faptul că în loc să fie felicitat pentru dedicaţia de care a dat dovadă faţă de pacient, este luat la întrebări de ce nu a respectat protocolul şi nu a aşteptat un echipaj SMURD.
”Pentru că în ROMÂNIA nici o faptă bună nu rămâne nepedpsită, trebuie să fim alături de el. Bucureștiul s-a supărat și îi cere explicații de ce a salvat bolnava. În orice țară Ambulantierul Dumitru Ignat ar fi fost un EROU DECORAT! În ROMÂNIA dă notă explicativă! Haideți să îi arătăm că noi il respectăm și iubim.Distribuiți vă rog”, scrie unul dintre colegii care a făcut public cazul.
Călin Potor, medic de urgenţă servicul judeţean de ambulanţă Alba, a explicat evenimentul pentru observator.ro. „Un echipaj al serviciului de ambulanţă judeţean Alba a fost solicitat în zona Câmpeni, mai exact la Arieşeni, pentru o femeie în vârstă cu o afecţiune respiratorie. Au ajuns acolo, n-au putut să ajungă cu maşina până în faţa casei, au consultat pacienta şi au decis că trebuie internată în spital. Pentru că a fost doar o asistentă cu ambulanţierul, nu au putut să o transporte cu targa sau cu căruciorul, motiv pentru care au decis să nu mai aştepte echipajul de la SMURD, ştiind că acesta va veni în timp destul de mare, iar pentru a scurta durata intervenţiei au decis s-o ducă în spate până la maşină, o sută de metri, pe jos”, a precizat medicul.
Din punct de vedere al protocolului, ambulanțierul ar fi trebuit să anunţe dispeceratul, să aştepte până vine un echipaj de la SMURD
„În mod normal, din punct de vedere al protocolului, ar fi trebuit să anunţe dispeceratul, să aştepte până vine un echipaj de la SMURD Câmpeni, ştiau că maşina respectivă era în misiune, pentru că auziseră prin radio, iar şansele ca acel echipaj să ajungă la ei în timp util erau relativ mici. De aceea au decis să facă ce a fost mai bine pentru pacient”, a explicat Călin Potor.
Un gest de eroism
„Eu spun că este un gest de eroism. Nu este un cuvânt mare, nu spun cuvinte mari, au făcut ceea ce puţină lume ar fi făcut. Asta înseamnă grijă, asta înseamnă respect, asta înseamnă dragoste vizazi de pacienţi, de oameni, de semenii noştri. Eu spun că înainte de a ne gândi dacă au răspuns sau nu la nişte protocoale, s-a făcut un lucru normal. Pacienta a ajuns la spital în condiţii foarte bune, a primit tratament la timp, este în afara oricărui pericol, şi acum echipajul aşteaptă mulţumirile (între ghilimele), dacă vor veni pe cale ierarhică superioară, pentru că nu au făcut apel la dispecerat”, a declarat medicul.
„Mi se pare o chestiune care frizează absurdul. În 2018 să nu te uiţi decât la hârtia din faţa ta şi să nu iei în calcul ce s-a întâmplat acolo”, a mai spus Călin Potor, medic de urgenţă servicul judeţean de ambulanţă Alba.
Reamintim că Dumitru Ignat, un ambulanţier angajat la Serviciul de Ambulanţă Alba, Substaţia Câmpeni, a cărat în spate o pacientă pentru că ambulanţa nu a putut ajunge la casa femeii din cauza drumului impracticabil, acoperit cu noroi şi zăpadă, iar asistenta i-a dus trusa, monitorul şi tubul de oxigen. Aceştia au ajuns la Spitalul Orăşenesc Câmpeni, unde femeia a primit îngrijiri medicale.
sursa: observator.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
O femeie de afaceri din Alba, pentru a treia oară în juriul festivalului WORLD FASHION FESTIVAL AWARDS DUBAI
O femeie de afaceri din Alba, pentru a patra oară în juriul festivalului WORLD FASHION FESTIVAL AWARDS DUBAI Georgeta Furdui, femeia de afaceri originară din Cugir, va face parte în 2025, pentru a patra oară din juriul World Fashion Festival. Cugireanca a mai făcut parte din juriul evenimentului încă de 2 ori în Dubai și […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum 2 zile
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan