Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ambulanțierul care a cărat în spate o bătrână bolnavă dintr-un cătun din Apuseni trebuie să dea explicații pentru încălcarea protocolului. Colegii: ”Haideți să arătăm că noi îl respectăm”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Nicio faptă bună nu rămâne nepedpsită. O ilustrează perfect cazul ambulanțierului Dumitru Ignat, cel care a cărat o bătrână bolnavă în spate până la maşină, din cauza drumului impracticabil, și care acum va trebui să dea cu subsemnatul la superiori pentru nerespectarea protocolului.

Colegii lui Igant sunt indignaţi de faptul că în loc să fie felicitat pentru dedicaţia de care a dat dovadă faţă de pacient, este luat la întrebări de ce nu a respectat protocolul şi nu a aşteptat un echipaj SMURD.

”Pentru că în ROMÂNIA nici o faptă bună nu rămâne nepedpsită, trebuie să fim alături de el. Bucureștiul s-a supărat și îi cere explicații de ce a salvat bolnava. În orice țară Ambulantierul Dumitru Ignat ar fi fost un EROU DECORAT! În ROMÂNIA dă notă explicativă! Haideți să îi arătăm că noi il respectăm și iubim.Distribuiți vă rog”, scrie unul dintre colegii care a făcut public cazul.

Vedeți și Fotografia cu ambulanțierul care a cărat în spate o pacientă, pe o distanţă de o jumătate de kilometru, pentru a o salva, a devenit virală

Călin Potor, medic de urgenţă servicul judeţean de ambulanţă Alba, a explicat evenimentul pentru observator.ro. „Un echipaj al serviciului de ambulanţă judeţean Alba a fost solicitat în zona Câmpeni, mai exact la Arieşeni, pentru o femeie în vârstă cu o afecţiune respiratorie. Au ajuns acolo, n-au putut să ajungă cu maşina până în faţa casei, au consultat pacienta şi au decis că trebuie internată în spital. Pentru că a fost doar o asistentă cu ambulanţierul, nu au putut să o transporte cu targa sau cu căruciorul, motiv pentru care au decis să nu mai aştepte echipajul de la SMURD, ştiind că acesta va veni în timp destul de mare, iar pentru a scurta durata intervenţiei au decis s-o ducă în spate până la maşină, o sută de metri, pe jos”, a precizat medicul.

Din punct de vedere al protocolului, ambulanțierul ar fi trebuit să anunţe dispeceratul, să aştepte până vine un echipaj de la SMURD

„În mod normal, din punct de vedere al protocolului, ar fi trebuit să anunţe dispeceratul, să aştepte până vine un echipaj de la SMURD Câmpeni, ştiau că maşina respectivă era în misiune, pentru că auziseră prin radio, iar şansele ca acel echipaj să ajungă la ei în timp util erau relativ mici. De aceea au decis să facă ce a fost mai bine pentru pacient”, a explicat Călin Potor.

Un gest de eroism

„Eu spun că este un gest de eroism. Nu este un cuvânt mare, nu spun cuvinte mari, au făcut ceea ce puţină lume ar fi făcut. Asta înseamnă grijă, asta înseamnă respect, asta înseamnă dragoste vizazi de pacienţi, de oameni, de semenii noştri. Eu spun că înainte de a ne gândi dacă au răspuns sau nu la nişte protocoale, s-a făcut un lucru normal. Pacienta a ajuns la spital în condiţii foarte bune, a primit tratament la timp, este în afara oricărui pericol, şi acum echipajul aşteaptă mulţumirile (între ghilimele), dacă vor veni pe cale ierarhică superioară, pentru că nu au făcut apel la dispecerat”, a declarat medicul.

„Mi se pare o chestiune care frizează absurdul. În 2018 să nu te uiţi decât la hârtia din faţa ta şi să nu iei în calcul ce s-a întâmplat acolo”, a mai spus Călin Potor, medic de urgenţă servicul judeţean de ambulanţă Alba.

Citiți și Din cauza drumului impracticabil, o bolnavă a fost dusă în spate de șoferul ambulanței, aproape o jumătate de kilometru, într-un cătun din Apuseni

Reamintim că Dumitru Ignat, un ambulanţier angajat la Serviciul de Ambulanţă Alba, Substaţia Câmpeni, a cărat în spate o pacientă pentru că ambulanţa nu a putut ajunge la casa femeii din cauza drumului impracticabil, acoperit cu noroi şi zăpadă, iar asistenta i-a dus trusa, monitorul şi tubul de oxigen. Aceştia au ajuns la Spitalul Orăşenesc Câmpeni, unde femeia a primit îngrijiri medicale.

UPDATE: Citiți și Managerul Serviciului de Ambulanță Alba, despre ambulanțierul care a transportat în spate pacienta din Apuseni: Nu riscă nicio sancțiune. Nu va fi o anchetă, am vrut să aflu ce s-a întâmplat

sursa: observator.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea