Rămâi conectat

Actualitate

Ambasadorul Franţei la ONU a acuzat Rusia de comiterea unui „masacru” în Ucraina: „Ce-i mai rău încă urmează să vină”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ambasadorul Franţei la ONU a acuzat Rusia de comiterea unui „masacru” în Ucraina: „Ce-i mai rău încă urmează să vină”

Ambasadorul Franţei la ONU a acuzat miercuri Rusia de comiterea unui „masacru” în Ucraina, relatează dpa, potrivit Agerpres.

„Oraşele Kiev, Mariupol şi Nikolaev, ca atât de multe altele, sunt asediate şi supuse unui tir nemilos cu obuze de armata rusă. Este un masacru şi ce-i mai rău încă urmează să vină”, a declarat ambasadorul francez la ONU Nicolas de Riviere în cadrul Adunării generale a ONU.

El a condamnat uciderea civililor şi a cerut ca Rusia să-şi înceteze imediat atacurile şi să respecte legea internaţională.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a denunţat marţi utilizarea de către Rusia „a unor arme explozive în zone dens populate”, estimând că „totul, în agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, este inacceptabil”.

„Dreptul internaţional este batjocorit, infrastructurile civile sunt bombardate, arme explozive sunt utilizate în zone dens populate şi lucrătorii umanitari sunt luaţi drept ţinte”, a declarat preşedintele francez într-un video difuzat în cadrul primului Forum umanitar european, care a început luni la Bruxelles.

„Dreptul internaţional este această linie care separă barbaria de umanitatea noastră comună”, a adăugat şeful statului francez.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ce este furtuna electrică și când ajunge în România. „Cupola de foc” va trece și îi iau locul vijeliile, ploile abundente cu tunete şi fulgere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce este furtuna electrică și când ajunge în România. „Cupola de foc” va trece și îi iau locul vijeliile, ploile abundente cu tunete şi fulgere Vremea caniculară îi face pe români să se întrebe când vin ploile. Conform specialiştilor vom avea parte de un nou fenomen special – furtuna electrică. Aceasta va ajunge în România […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea