Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

„Ambasadorii Unirii”, primiţi de oficialităţi la Sala Unirii

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproximativ 200 de copii de la palataele şi cluburile elevilor din Alba Iulia şi din ţară, „Ambasadorii Unirii” – au fost primiţi de către oficialităţile judeţene şi locale în Sala Unirii, după ce tinerii au participat la parada portului popular. Au fost prezenţi primarul Mircea Hava, viceprimarii Ioan Bogăţan şi Paul Voicu, preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel şi vicepreşedintele Alin Cucui, subprefectul Raul Tudoraşcu, Rodica Andronescu – inspector şcolar general adjunct, Dumitru Mălin – directorul Palatului Copiilor şi alţii. Delegaţiile judeţelor prezente şi-au prezentat mesajele, pe care le-au înmânat apoi primarului Mircea Hava. Au fost copii din Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Satu Mare, Sălaj, Bucureşti şi Alba.

Primarul Mircea Hava i-a prezentat pe invitaţi, printre care s-a aflat şi delegaţia croată din oraşul Biograd na Moru cu care Alba Iulia urma să semneze o convenţie de înţelegere, un act de înfrăţire. El le-a urat bun-venit copiilor şi însoţitorilor lor, nu înainte de a le cere pe un ton de gazdă să facă linişte, pentru că unii dintre elevi îşi pierduseră răbdarea. Edilul albaiulian a spus că mesajele sunt, de fapt,  ei înşişi, Ambasadorii Unirii, afirmând că se bucură de prezenţa delegaţiilor din ţară la Alba Iulia, de Ziua Naţională, dar şi pentru înfrăţirea cu oraşul croat.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

La final, cu toţii au încins o Horă a Unirii, pe muzica tarafului Arieşul din Câmpeni.

Robert GHERGU

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Cod de conduită împotriva xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în universități

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cod de conduită împotriva xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în universități Pentru a preveni apariția unor evenimente înregistrate în alte țări în urma faptelor asociate antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură și pentru a combate comportamentele care duc la astfel de fapte, Ministerul Educației (ME) a publicat miercuri un ordin ce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea