Rămâi conectat

Actualitate

Alți 14 kilometri de autostradă ar putea fi deschiși circulației astăzi. CNAIR face recepția

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CNAIR vizează, miercuri, deschiderea a aproape 14 kilometri din Autostrada Transilvania, reprezentând două loturi, între Iernut și Ungheni, județul Mureș. La această oră se efectuează recepția tehnică pe lotul Ogra-Iernut, ce are 3,6 kilometri.

Purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Alin Șerbănescu, a declarat, miercuri, presei, că în cazul în care toate vor fi bune și pe lotul Ogra-Iernut, unde se efectuează acum recepția tehnică, circulația va fi deschisă pe cei aproape 14 kilometri, având în vedere că ieri a fost recepționat tronsonul Ungheni-Ogra.

”Mai trebuie să facem recepția acum pe lotul Ogra-Iernut, ieri am făcut recepția pe lotul Ungheni-Ogra. După ce se va finaliza și această recepție împreună cu Poliția decidem deschiderea circulației și din acel moment, pe toți cei 14 kilometri, ai acestei autostrăzi, parte din Autostrada Transilvania, se va putea circula”, a spus Alin Șerbănescu.

Întrebat când va avea loc deschiderea traficului pe aceste două tronsoane, Alin Șerbănescu a spus că estimează în jurul orei 15.00.

Autostrada Câmpia Turzii-Târgu Mureş, parte din Autostrada Transilvania, este împărţită în patru loturi, între Ungheni şi Ogra, având o lungime de 10,1 kilometri (lotul 1), între Ogra şi Iernut, având o lungime de 3,6 kilometri (lotul 2), între Iernut şi Cheţani, cu o lungime de 17,9 kilometri (lotul 3), repsectiv între Chețani și Câmpia Turzii, lungimea pe acest tronson fiind de 15,6 kilometri.

Finanţarea lucrărilor este asigurată în proporție de 75% prin Programul Operaţional Infrastructura Mare, iar ceilalți 25%, de la bugetul de stat.

De asemenea, Ștefănescu a spus, întrebat fiind când se vor deschide circulației celelalte două loturi, între Iernut și Câmpia Turzii, Șerbănescu a spus că termenul este 2019, iar dacă nu va fi respectat vor exista penalizări.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea