Rămâi conectat

Curier Județean

Alte inundații în județul Alba. Drumuri comunale și județene, blocate de aluviuni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un drum comunal, zeci de gospodării terenuri agricole au fost inundate, vineri seara, în localitatea Cergău din județul Alba, iar în comuna Râmeț un drum județean și alte două drumuri comunale au fost blocate de aluviuni, potrivit ISU Alba.

Inundatii CergauPotrivit unui comunicat trimis, sâmbătă, de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba, în urma precipitațiilor abundente căzute vineri pe raza comunelor Cergău și Râmeț, s-au produs inundații care au afectat mai multe gospodării și drumuri.

Drumurile din Râmeț și Cergău au fost blocate pentru o scurtă perioadă de timp, până s-au retras apele, potrivit ISU Alba.

Pentru evacuarea apei au intervenit pompierii în colaborare cu Serviciile pentru Voluntari pentru Situații de Urgență.

”Pentru evacuarea apei și îndepărtarea aluviunilor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Unirea” al Judeţului Alba a intervenit cu o autospecială, o motopompă şi patru militari, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Cergău a intervenit cu un buldoexcavator, trei motopompe și 16 voluntari, iar Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Râmeț, a intervenit cu un buldoexcavator și șase voluntari”, a transmis ISU Alba.

Primarul comunei Cergău, Lenuța Aldea, a declarat că apa scursă de pe versanți a intrat inclusiv în casele oamenilor, iar asemenea inundații nu a mai văzut din 1970.

”Au fost inundate mai multe culturi agricole, dar apa a ajuns și la animale. Din gospodăria noastră au murit zece puișori. Din anul 1970 eu nu am mai văzut așa să curgă apa. A venit de pe dealuri, în urma unei viituri. A fost ceva, vă spun, dezastru”, a spus Aldea.

Citește și FOTO, VIDEO. O comună din Alba, grav afectată de inundații. Primar: Nu a mai fost așa ceva din 1970

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea