Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. O comună din Alba, grav afectată de inundații. Primar: Nu a mai fost așa ceva din 1970

Dragoş Suciu

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

inundatii01

Zeci de gospodării, drumuri și terenuri agricole din localitatea Cergău, județul Alba, au fost grav afectate de inundații, vineri seara, în urma unei ruperi de nori, primarul acestei comune, Lenuța Aldea, precizând că nu a mai văzut așa ceva din anul 1970, când avea șapte ani.  

Potrivit autorităților, cel puțin 20 de gospodării și mai multe drumuri din comuna Cergău au fost grav afectate de inundații, în urma unei ploi torențiale.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

Inundatii CergauPrimarul Lenuța Aldea a spus că apa scursă de pe versanți a intrat inclusiv în casele oamenilor, iar pompierii au intervenit cu mai multe motopompe.

”Acum se retrag apele. Au fost inundate mai multe culturi agricole, dar apa a ajuns și la animale. Din gospodăria noastră au murit zece puișori. Din anul 1970 eu nu am mai văzut așa să curgă apa. A venit de pe dealuri, în urma unei viituri. A fost ceva, vă spun, dezastru”, a spus Aldea.

Se pare că, în urma unei viituri, apa s-a colectat într-o vale, iar apoi a ieșit pe partea carosabilă, inundând mai multe drumuri și gospodării.

Pentru evacuarea apei au intervenit pompierii din Blaj, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Cergău.

Mulțumim cititorilor pentru imagini și filmări


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU la Consiliul Județean Alba: George Lăncrănjan, angajat al instituției, a încetat din viață la 62 de ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU la Consiliul Județean Alba: George Lăncrănjan, angajat al instituției, a încetat din viață la 62 de ani Este doliu la Consiliul Județean Alba. George Lăncrăjan, angajat al instituției, a încetat din viață la vârsta de 62 de ani. Citește și: Mesaje de condoleanțe Vestea tristă a fost anunțată de către reprezentanții Consiliului Județean Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea