Rămâi conectat

Politică Administrație

Alocațiile copiilor s-ar putea dubla, din nou, începând cu anul 2020

Unirea Ziarul

Publicat

în

Alocațiile copiilor s-ar putea dubla, din nou, începând cu anul 2020

PSD îşi doreşte dublarea alocaţiilor pentru copii. Informaţia a fost confirmată chiar de către Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, care spune că formaţiunea sa va depune în Parlament un proiect legislativ pentru modificarea Legii bugetului în acest sens. Liderul PSD a subliniat că şi liberalii şi-au dorit asta, la dezbaterile pe buget de anul trecut, aşadar speră să sprijine şi acum acest demers.

”Chiar dacă Guvernul nu va trimite legea în Parlament și va prefera varianta asumării, asta nu înseamnă că PSD nu poate veni cu o lege de amendare a Legii bugetului. Deja am hotărât să venim cu o lege prin care se dublează alocațiile copiilor, deoarece anul trecut l-a făcut și PNL, și nu cred că au ceva împotrivă să facă același lucru și anul acesta. PSD consideră că, în prezent, alocațiile copiilor sunt prea mici”, a declarat Marcel Ciolacu, joi, în Parlament.

Ce a avut de spus premierul Orban pe subiectul alocaţiilor

Răspunsul premierului Ludovic Orban a venit prompt: „Noi am dublat aproape alocaţiile copiilor. S-a întâmplat în urmă cu câteva luni”, făcând referile la eforturile depuse de Robert Sighiartău în acest sens.

„Am reuşit! Încă o victorie pentru copiii României! Alocaţiile copiilor vor creşte anual din ianuarie 2020. Parlamentul României a votat în unanimitate propunerea mea legislativă de indexare a alocaţiilor de stat pentru copii cu rata inflaţiei. Din 2020, anual, alocaţiile vor creşte pentru a acoperi inflaţia şi pentru a le asigura copiilor o alocaţie cât mai decentă”, spune deputatul PNL la mijlocul lunii octombrie, după ce a trecut de Parlament proiectul de lege iniţiat de el.

sursa: evz.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire

Bogdan Ilea

Publicat

în

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire Cei aproximativ 300 de elevi care învață la școala din Șugag urmează să beneficieze de condiții de reabilitare după ce primăria a lansat în SEAP proiectul „Reabilitare moderată a clădirilor publice – Clădirea Școlii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea