Rămâi conectat

Actualitate

Alocaţia pentru copii ar putea creşte de la 1 ianuarie 2019 – Proiect legislativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un proiect legislativ care prevede ca la 1 ianuarie 2019 să se modifice valoarea alocaţiei pentru copii, cât şi metodologia de calcul, a ajuns la Senat.

Propunerea legislativă pentru modificarea alin.(1), lit.a) şi b) al art.3 din Legea nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii  a fost trimisă în data de 18 septembrie 2018 la Consiliul Legislativ pentru aviz şi are ca termen data de 18 septembrie.

Modificarea art. 3 alin. 1 prevede ca cuantumul alocaţiei de stat pentru copii, care se stabileşte în raport cu cu indicagtorul social de referinţă – denumit ISR, va creşte după cum urmează:

  1. La 0.6 ISR pentru copii cu vârstă de până la 2 ani ( sau de până la 3 ani, în cazul copiilor cu handicap), începând cu 1 ianuarie 2019.
  2. La 0.3 ISR pentru copii cu vârstă cuprinsă între 2 şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art. 1 alin (3), începând cu 1 ianuarie 2019.

Indicatorul social de referinţă este definit în legislaţie dreptunitatea exprimată în lei la nivelul căreia se raporteazăprestaţiile băneşti – cu excepţia indemnizaţiei de şomaj -suportate din bugetul asigurărilor pentru şomaj în vederea încadrării în muncă a anumitor categorii de persoane.

Valoarea indicatorului social de referinţă estestabilită în prezent la 500 lei.

„Valoarea indicatorului social de referinţă se modifică prinhotărâre de guvern, în funcţie de indicele de creştere a preţurilorde consum prognozat an/an anterior”, se arată în ordonanţă.

Sursa: zf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea