Rămâi conectat

Sport

All Star Game, meciul spectacol de la Alba Iulia s-a încheiat la egalitate 65-65! Vezi galerie foto

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La partida stelelor, „All Star Game” feminin, organizată la Alba Iulia în această după-amiază, cele mai bune jucătoare din Divizia A, împărţite în două selecţionate, Nord şi Sud au oferit un spectacol asemănător cu cel de peste Ocean şi au ridicat în picioare spectatorii. Rivalităţile şi play-off-ul ce urmează au fost lăsate deoparte, cuvîntul de ordine a fost spectacolul, iar baschetul feminin autohton a părut că sărbătoreşte venirea Anului Nou.  Încă din start jucătoarele celor două echipe au demonstrat că au înţeles mesajul, iar defensiva a fost lăsată pe planul secund pentru ca reprezentaţia să fie una totală.  CSU Alba Iulia a avut 5 reprezentanţi la acest show, antrenorul Tomas Bilek, împreună cu Ramona Tarţa, Nadia Parker, Breanna Salley şi Ekaterina Abramzon, ce au evoluat pentru echipa Nordului. Balul a fost deschis prin interpretarea imnului naţional de Cătălin Haşa, fanii din sală îndreptându-şi simpatia firesc spre echipa Nordului! Selecţionatele s-au distrat şi, deşi nu s-a jucat amical (prima parte dominată de „sudiste”) s-a încheiat la egalitate 65-65, Nord – Sud, pe sferturi 16-22, 16-22, 18-13, 15-8, însă Alba Iulia s-a dovedit capitală pentru o zi a baschetului feminin autohton.

*Breanna Salley – MISS All Star Game, Claudia Pop – MVP!

Bucurie pentru Alba Iulia, componenta echipa locale CSU Alba Iulia, americanca Breanna Salley a fost desemnată Miss All Star Game! Concursul de trei puncte a fost adjudecat de  Olena Samburska (CSM Targoviste). De asemenea, Claudia Pop (CSM Satu Mare) a devenit MVP-ul jocului, stămăreanca urmând să revină joi la Alba Iulia pentru un duel adevărat

*Ghinion pentru Abramzon

Şi Alba Iulia a respirat baschet la cote înalte, inclusiv notabilităţile locale şi judeţene, împreună cu Carmen Tocală – preşedintele FRB, întrucât în sala arhiplină a Universităţii „1 Decembrie 1918” a fost spectacol. În sfertul al doilea, cei aproximativ 700 de spectatori au amuţit când favorita publicului Ekaterina Abramzon s-a accidentat la glezna stângă, nefericit, a călcat greşit, primul diagnostic fiind entorsă (piciorul în gips), situaţie care ar duce la absenţa sa în prima partidă din play off, de joi, cu CSM Satu Mare. S-a jucat la cote înalte până la final, cu 35 de secunde înainte de fluierul de sfârşit fiind egalitate 65-65!

*Pauze cu gura căscată
Momentele de respiro dintre cele patru sferturi s-au transformat în adevărate spectacole, neexistând momente de repaus. Evenimentul sportiv al anului 2012 în Alba a cuprins o prezentare de modă a unei mărci de echipament sportiv, dar şi alte momente deosebite (majorete, concursuri pentru copii, dansuri, concursuri de Zumba, demonstraţii slam-dunk) pregătite de organizatori, printre care decernarea titlurilor de “Miss Baschet 2012” (Breanna Salley) şi “MVP”-ul All Star Game (Claudia Pop).

*În premieră la Alba Iulia
All Star Game-ul de azi a fost primul eveniment de acest gen organizat la Alba Iulia. După meci s-a organizat la restaurantul „Astoria” un bal caritabil, la care au fost scoase la licitaţie mai multe articole. Astfel, invitaţii au avut şansa să liciteze pentru un tricou de joc cu autografele baschetbalistelor, mingea oficială, mănuşile şi un echipament donat de fostul internaţional “tricolor” Bogdan Stelea, precum şi un alt tricou oferit de Federaţia Română de Atletism (semnat şi de vicecampionul olimpic Marian Oprea), un tricou al campioanei masculine „U” Mobitelco Cluj, dar şi un tricou semnat de Hagi, Gică Popescu şi Stelea şi unul oferit de echipa de fotbal CFR Cluj. Întreaga sumă strânsă va fi donată Casei de Copii “Steaua Speranţei” Alba Iulia.

Dan HENEGAR

Foto SORIN STANCIU

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea